Ζάκυνθος: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό 800 κιλών εκρηκτικών σε υπόγειο

Ζάκυνθος: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό 800 κιλών εκρηκτικών σε υπόγειο
ΚΟΡΙΝΘΙΑ// ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

Η αγροικία έχει να κατοικηθεί περίπου 10 χρόνια ενώ η τεράστια ποσότητα δυναμίτη και εκρηκτικού γαλακτώματος που βρέθηκε ήταν αποθηκευμένη σε κουτιά και σε καλή κατάσταση.

Μία ολόκληρη αποθήκη εκρηκτικών εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου χθες το μεσημέρι, στην Ζάκυνθο, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία που έγινε στις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Τα εκρηκτικά που αποτελούνταν από την απίστευτη ποσότητα των 714 κιλών αμμωνιοδυναμίτιδας και 127 κιλών MX (εκρηκτικού γαλακτώματος) εντοπίστηκαν σε καλή κατάσταση, μέσα στις συσκευασίες τους και σε χαρτόκουτες, που ήταν τοποθετημένα στο υπόγειο εγκαταλελειμμένης αγροικίας, στην θέση Απελάτι, στο Κερί Ζακύνθου.

Το συγκεκριμένο σπίτι ήταν ιδιοκτησίας ενός συνταξιούχου Γερμανού καθηγητή που έχει πεθάνει εδώ και 10 χρόνια και έκτοτε ο χώρος αυτός δεν φαίνεται να είχε κατοικηθεί. Επίσης, στην περιοχή είχαν ξεσπάσει και αρκετές δασικές πυρκαγιές και ενδεχομένως να έχουν τοποθετηθεί αργότερα τα εκρηκτικά εκεί από αγνώστους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση και μόνο η έκθεση στην υπερβολική θερμότητα θα είχε προκαλέσει την έκρηξη αυτής της ποσότητας με ανυπολόγιστες συνέπειες…

Μέχρι στιγμής, δεν συνδέεται η ύπαρξη των εκρηκτικών αυτών με τρομοκρατία, έχοντας βέβαια ανοιχτά οι Αρχές όλα τα ενδεχόμενα και πάντα επί του παρόντος διερευνάται από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές εκτός και αν στην πορεία των ερευνών προκύψουν άλλα στοιχεία και τότε βεβαίως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της εμπλοκής στις έρευνες και άλλων πιο κεντρικών και εξειδικευμένων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, αστυνομικοί των αρμόδιων αστυνομικών Αρχών τονίζουν ότι στο νησί είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο να εντοπίζονται μεγάλες ποσότητες τέτοιου τύπου εκρηκτικών, όχι όμως σε τόσο μεγάλη ποσότητα που συνήθως ντόπιοι τις χρησιμοποιούν παρανόμως σε νταμάρια για εξόρυξη ή για παράνομο ψάρεμα κλπ. Βεβαίως δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα αποθήκευσης από κοινούς ποινικούς για άλλες πιθανές παράνομες χρήσεις, τα πάντα όμως τελούν ακόμα υπό πλήρη διερεύνηση.

Η ποσότητα βεβαίως κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια και σε δεύτερη φάση ενδεχομένως να παραδοθεί στον Στρατό για καταστροφή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα