101χρονος Ιταλός κέρδισε τον κορονοϊό – Επέζησε από την ισπανική γρίπη και τον Β’ Π.Π.

101χρονος Ιταλός κέρδισε τον κορονοϊό – Επέζησε από την ισπανική γρίπη και τον Β’ Π.Π.
Ηλικιωμένος άντρας shutterstock

Η ιστορία του "Κύριου P.", του 101χρονου που "κέρδισε" τον κορονοϊό, αποτελεί μια λαμπρή αφορμή αισιοδοξίας για την Ιταλία!

Ένας 101χρονος άντρας πήρε εξητήριο από νοσοκομείο της Ιταλίας, αφού κατάφερε να “κερδίσει” τον κορονοϊό. Την ευχάριστη είδηση μετέδωσε η αντιδήμαρχος της πόλης Rimini, Gloria Lisi.

Ο “Κύριος P.”, εισήχθη σε ένα νοσοκομείο της πόλης πριν μια εβδομάδα και πήρε εξιτήριο την Πέμπτη, 26 Μαρτίου. Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος ανέφερε πως η είδηση αυτη “Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη” και πως η ανάρρωση ενός ανθρώπου 101 ετών αποτελεί αφορμή αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ο “Κύριος P.” γεννήθηκε το 1919, την περίοδο που η πανδημία της ισπανικής γρίπης “θέριζε” και είχε αφήσει στο πέρασμα της περίπου 50 εκατομμύρια νεκρούς ανά τον κόσμο και 600.000 στην Ιταλία. Λίγα χρόνια αργότερα διένυσε την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σήμερα αποτελεί τον γηραιότερο ασθενή της Ιταλίας, που αναρρώνει από τον Covid – 19.

Μια λαμπρή αφορμή αισιοδοξίας η ιστορία του “Κυρίου P.”, τη στιγμή που στην Ιταλία το 86% των θανάτων από κορονοϊό αφορά ανθρώπους άνω των 70 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα