"Αχτίδες ελπίδας" για το Brexit: Πιθανή μια συμφωνία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φεύγει από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φεύγει από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο AP

Και όμως, πίσω από το τούνελ της υπόθεση του brexit διαφαίνεται φως. Εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες.

Οι συνομιλίες για το Brexit θα ξαναρχίσουν την Τετάρτη το πρωί στις Βρυξέλλες μετά τις "εποικοδομητικές" διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε Βρετανός εκπρόσωπος.

"Οι ομάδες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο. Οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν σήμερα το πρωί", πρόσθεσε. Υπάρχει μια "αχτίδα ελπίδας" ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

"Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές", δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η "κόκκινη γραμμή" για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για την επίτευξη μιας συμφωνίας ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα ως σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει μια αναβολή της αποχώρησής του από την ΕΕ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μεγάλη Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE: