Αφγανιστάν: Επιχείρηση των Ταλιμπάν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν 2021 FELIPE DANA/AP PHOTO

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους, στην επαρχία Κανταχάρ. Η επιχείρηση ξεκίνησε τα μεσάνυκτα σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας.

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν σήμερα επιχείρηση εναντίον πολλών κρησφύγετων του τοπικού παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Η επιχείρηση αυτή κατά του Ισλαμικού Κράτους- Χορασάν ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυκτα σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας και συνεχιζόταν το πρωί, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κανταχάρ, ο Αμπντούλ Γάφαρ Μοχαμάντι.

ADVERTISING

«Μέχρι στιγμής τέσσερις μαχητές του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) έχουν σκοτωθεί και 10 συλληφθεί (…) Ένας από αυτούς πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στο εσωτερικό ενός σπιτιού», πρόσθεσε.

Μέλος των υπηρεσιών Πληροφοριών των Ταλιμπάν, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια αυτής επιχείρησης.

Από τις 15 Αυγούστου που κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν αναγάγει την ασφάλεια σε προτεραιότητά τους, έπειτα από δεκαετίες πολέμου. Ωστόσο είναι αντιμέτωποι με ένα κύμα επιθέσεων που εξαπολύει το ΙΚ.

Η οργάνωση αυτή είναι ιδιαίτερα ενεργή γύρω από την πόλη Τζαλαλαμπάντ, προπύργιό της εδώ και καιρό, όπου έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν.

Το ΙΚ έχει στοχοθετήσει και τη σιιτική μειονότητα στην Κουντούζ, την Καμπούλ και την πόλη Κανταχάρ, όπου επίθεση εναντίον ενός τεμένους στα μέσα Οκτωβρίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων.

Το ΙΚ είχε αποδυναμωθεί πολύ το 2019 μετά τις επιχειρήσεις του αφγανικού στρατού, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, και λόγω της αντιπαλότητάς τους με τους Ταλιμπάν. Ωστόσο έκτοτε έχει ανασυγκροτηθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταλιμπάν, Αφγανιστάν
SHARE:

24Media Network