Αφγανιστάν: Συνεχίζεται ο αγώνας για την ανατροπή των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Συνεχίζεται ο αγώνας για την ανατροπή των Ταλιμπάν
Αφγανοί μαχητές shutterstock

Ο επικεφαλής της ομάδας που αντιστέκεται στους Ταλιμπάν στην επαρχία Πανσίρ του Αφγανιστάν δεσμεύθηκε ότι η μάχη θα συνεχιστεί.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων της αντίστασης στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε το Σάββατο (04/09) ότι θα εξακολουθήσουν να μάχονται.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη μάχη για τον Θεό, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη», υποστήριξε ο επικεφαλής του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης του Αφγανιστάν, ο Αχμάντ Μασούντ.

Η δήλωση του Μασούντ φαίνεται να αποτελεί απάντηση στις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Πανσίρ, η μοναδική επαρχία του Αφγανιστάν που δεν ελέγχουν οι Ταλιμπάν, καταλήφθηκε από το ισλαμιστικό κίνημα και ότι οι ηγέτες της αντίστασης έφυγαν από τη χώρα.

Σε μήνυμά του την Παρασκευή ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμρουλάχ Σάλεχ, ο οποίος δηλώνει ότι βρίσκεται στο σπίτι του στην επαρχία Πανσίρ, επεσήμανε ότι συνεχίζεται η αντίσταση ενάντια στους Ταλιμπάν.

Επί περίπου πέντε ημέρες μαίνονται στην κοιλάδα Πανσίρ σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των μαχητών του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης.

Οι σύντομες συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης απέτυχαν, ενώ ο Μασούντ απέρριψε και τη θέση που του προσέφεραν οι Ταλιμπάν στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Φάχιμ Ντάστι εκπρόσωπο της οργάνωσης αντίστασης.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οργάνωση ζητεί τη δίκαιη συμμετοχή όλων των εθνοτικών ομάδων στην πολιτική ζωή του Αφγανιστάν, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, της ελευθερίας του λόγου και των εκλογών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα