Αφγανιστάν: Ταλιμπάν “αποκεφαλίζουν” γυναικείες κούκλες καταστημάτων

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν “αποκεφαλίζουν” γυναικείες κούκλες καταστημάτων
glomex

Τον γύρο του κόσμου προκαλώντας αποτροπιασμό κάνει βίντεο στο οποίο Ταλιμπάν κόβουν με πριόνια τα κεφάλια των μανεκέν στις βιτρίνες των καταστημάτων επειδή "είναι αντίθετες με τις αξίες του Ισλάμ".

Μπορεί οι Ταλιμπάν να διαβεβαιώνουν πως έχουν αλλάξει και πλέον οι γυναίκες του Αφγανιστάν τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης αφότου οι Ισλαμιστές κατέλαβαν την Καμπούλ τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και προκαλούν αίσθηση παγκοσμίως.

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται καταστηματάρχες να αποκεφαλίζουν τα κεφάλια από τις πλαστικές κούκλες που βρίσκονται στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, έπειτα από σχετική διαταγή των Ταλιμπάν, αναφέροντας τη χρήση τους ως παραβίαση του νόμου της Σαρία.

Η διαταγή προήλθε από το Υπουργείο Διάδοσης της Αρετής και Πρόληψης της Ανέχειας, σύμφωνα με την οποία, “όλα τα αγάλματα και τα μανεκέν στα καταστήματά σας πρέπει να είναι ακέφαλα”, καθώς η επίδειξή τους στις βιτρίνες παραπέμπει σε ειδωλολατρία, η οποία απαγορεύεται στο Ισλάμ.

Η λατρεία των ειδώλων θεωρείται αμαρτία στο Ισλάμ και οι ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες όπως οι Ταλιμπάν επιβάλλουν πολύ αυστηρά τον συγκεκριμένο κανόνα. Μάλιστα, το υπουργείο αρχικά είχε διατάξει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να προχωρήσουν στην αφαίρεση των μανεκέν, ωστόσο στη συνέχεια οι αρχές των Ταλιμπάν εξέδωσαν νέα εντολή που περιελάμβανε τον αποκεφαλισμό τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα