Αφρική: Περισσότερο ευάλωτη σε θανάτους από κορονοϊό λόγω διαβήτη

Περισσότερο ευάλωτη σε θανάτους από κορονοϊό λόγω διαβήτη η Αφρική
Περισσότερο ευάλωτη σε θανάτους από κορονοϊό λόγω διαβήτη η Αφρική AP PHOTO/LEO CORREA

Το πρόβλημα με τον διαβήτη καθιστά την Αφρική περισσότερο ευάλωτη σε θανάτους από κορονοϊό. Τι ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Τα ποσοστά θανάτων από κορονοϊό είναι πολύ υψηλότερα σε ασθενείς με διαβήτη στην Αφρική, όπου ο αριθμός των διαβητικών αυξάνεται ραγδαία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Μια ανάλυση δεδομένων του ΠΟΥ από 13 αφρικανικές χώρες διαπίστωσε μέσον όρο θνητότητας 10,2% σε διαβητικούς που νόσησαν από COVID-19 σε σχέση με 2,5% συνολικά σε ασθενείς με COVID-19.

"Η COVID-19 μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η καταπολέμηση της επιδημίας του διαβήτη στην Αφρική είναι σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο σημαντική με τη μάχη κατά της παρούσας πανδημίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματσιντίσο Μοέτι, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική.

Εκτιμάται ότι το 70% των διαβητικών στην ήπειρο δε γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο αριθμός των διαβητικών στην Αφρική αναμένεται να φθάσει στα 55 εκατομμύρια ως το 2045, από 24 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι, προβλέπει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη.

Τα στοιχεία από την Αφρική ως προς τον αυξημένο κίνδυνο των διαβητικών να καταλήξουν από COVID-19 αντανακλούν μια παγκόσμια τάση: μια έρευνα του Reuters φέτος ανέφερε ότι η πανδημία αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ χάνουν τη μάχη της δημόσιας υγείας απέναντι στον διαβήτη εδώ και μια δεκαετία.

Μέχρι σήμερα η Αφρική έχει καταγράψει πάνω από 8,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 220.000 θανάτους, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Λιγότερο από το 7% του αφρικανικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19, σε σχέση με περίπου το 40% που είναι το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΠΟΥ, Covid-19, Αφρική
SHARE:

24Media Network