Αυστραλία: Είχε προσπαθήσει ξανά να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της η γυναίκα με τα δηλητηριασμένα μανιτάρια

Διαβάζεται σε 2'
Ένας ντετέκτιβ ερευνά το σπίτι της Έριν Πάτερσον
Ένας ντετέκτιβ ερευνά το σπίτι της Έριν Πάτερσον AP

Η 49χρονη Αυστραλή Έριν Πάτερσον κατηγορείται για τρεις δολοφονίες και πέντε απόπειρες με δηλητηριώδη μανιτάρια.

Η Αυστραλή Έριν Πάτερσον που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τρεις ανθρώπους σε μια υπόθεση δηλητηρίασης με μανιτάρια, φέρεται να είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της τέσσερις φορές, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Όπως αναφέρει το BBC, η 49χρονη Έριν Πάτερσον κατηγορείται για τρεις δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας. Οι κατηγορίες για δολοφονίες σχετίζονται με οικογενειακό γεύμα στο σπίτι της τον Ιούλιο στη Λεονγκάθα της Βικτώρια, ενώ η ίδια ισχυρίζεται πως είναι αθώα.

Η 49χρονη εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή, με τη δίκη να αναβάλλεται ως τις 3 Μαΐου προκειμένου οι εισαγγελείς να εξετάσουν τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας.

Σε δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ,  η αστυνομία λέει ότι η Πάτερσον προσπάθησε να σκοτώσει τον εν διαστάσει σύζυγό της, Σάιμον Πάτερσον, τρεις φορές μεταξύ του Νοεμβρίου του 2021 και του Σεπτεμβρίου του 2022.

Η φερόμενη τέταρτη απόπειρα έλαβε χώρα όταν σέρβιρε φαγητό στους γονείς του, Γκέιλ και Ντον Πάτερσον, τη θεία του Χέδερ Γουΐλκινσον και τον σύζυγό της Ίαν Γουΐλκινσον. Ο ίδιος δεν πήγε στο γεύμα.

Η Έριν Πάτερσον είπε ότι μαγείρεψε το φαγητό χρησιμοποιώντας μείγμα μανιταριών που είχε αγοράσει από το σουπερμάρκετ και ένα κατάστημα με ασιατικά προϊόντα πριν μήνες. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο.

Εντός ημερών οι Πάτερσον  πέθαναν. Η αστυνομία θεωρεί ότι έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια. Η ίδια θεωρήθηκε ύποπτη επειδή ούτε αυτή ούτε τα παιδιά της έπαθαν κάτι. Ισχυρίζεται, δε, πως δεν ήθελε να δηλητηριάσει τους καλεσμένους της και ότι μεταφέρθηκε και αυτή στο νοσοκομείο μετά το γεύμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα