Αυτοκτόνησε αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αυτοκτόνησε αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Άνδρας με μάσκα σε μετρό της Ιαπωνίας AP

Τέλος στη ζωή του φέρεται να έβαλε Yasushi Moriy, αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος πήδηξε μπροστά από συρμό του μετρό.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (JOC) φέρεται να αυτοκτόνησε πηδώντας μπροστά από συρμό του μετρό, όπως ανακοίνωσε ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Nippon Television, επικαλούμενο πηγές από την μητροπολιτική αστυνομία του Τόκιο.

Η αστυνομία ερευνά τις λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατο του αξιωματούχου, Yasushi Moriya, 52 ετών, αντιμετωπίζοντάς το ως “προφανή αυτοκτονία”, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη πράξη, σύμφωνα με το reuters.

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η είδηση της αυτοκτονίας, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξε αύξηση των αυτοκτονιών για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

Συγκεκριμένα 20.919 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2020, αριθμός που αυξήθηκε κατά 3,7% από το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, ποσοστά ήταν πιο αυξημένα για τις γυναίκες και τα νεαρότερα άτομα.

Οι μισοί Ιάπωνες τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι

Οι μισοί Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Yomiuri που δημοσιεύθηκε σήμερα, λιγότερους από δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των Αγώνων.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου, το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων κανονικά, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου, ενώ το 48% επιθυμεί να ακυρωθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης της covid-19.

Τον προηγούμενο μήνα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, μόλις το 39% επιθυμούσε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι του 59% που θα προτιμούσε την αναβολή ή την ακύρωσή τους.

Ωστόσο οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αθλητές και τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αρκούν, ενώ η στήριξη προς την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, μόλις στο 37%.

Οι Ιάπωνες κατηγορούν τον Σούγκα και την κυβέρνησή του ότι διαχειρίστηκαν λάθος την κρίση του κορονοϊού, λόγω της οποίας έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές νομαρχίες της χώρας.

Η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις και για τη βραδεία εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα, σε σύγκριση με άλλες.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να λάβουν αυτό τον μήνα απόφαση για τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν το αθλητικό γεγονός, ενώ ήδη από τον Μάρτιο είχαν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν θεατές από το εξωτερικό λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Yomiuri, το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί οι Αγώνες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και το 24% με μειωμένο αριθμό θεατών.

Στο κοινοβούλιο βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν ερωτήσεις τόσο στον Σούγκα όσο και στους υπουργούς της κυβέρνησής του για την επιμονή τους να διεξαχθούν κανονικά οι Αγώνες, παρά τις ανησυχίες ότι ενδέχεται να συμβάλει στην περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να εργάζεται πάνω στα μέτρα προκειμένου να διεξαχθούν «ασφαλείς» Αγώνες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα