Αγία Σοφία: Λέιζερ και αδιαχώρητο για την πρώτη προσευχή

Αγία Σοφία: Λέιζερ και αδιαχώρητο για την πρώτη προσευχή
Η Αγία Σοφία Eurokinissi

Σε υπερθέαμα επιχειρεί να μετατρέψει την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, στις 24 Ιουλίου, ο Ερντογάν. Αναμένεται κοσμοσυρροή.

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες στην Τουρκία προκειμένου όλα να είναι έτοιμα την Παρασκευή 24 Ιουλίου, όταν θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Σοφία η πρώτη προσευχή μουσουλμάνων μετά την απόφαση να μετατραπεί το ιστορικό μνημείο σε τζαμί.

Ήδη οι αρμόδιοι διόρισαν τέσσερις μουεζίνηδες ενώ σε εξέλιξη είναι εργασίες για αλλαγές στον εσωτερικό διάκοσμο. Το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει με τα ψηφιδωτά που υπάρχουν. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις, όπως κάλυψη με παραβάν αλλά οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί. Κάτι που αναμένεται να γίνει την Τρίτη (14/07) ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για το δάπεδο, μεγάλο μέρος του οποίου θα πρέπει να καλυφθεί με χαλιά για την μουσουλμανική προσευχή.

Εκείνη την ημέρα αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο, με κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστεί ενώ φέρεται να έχουν “εξαφανιστεί” τα εισιτήρια από μουσουλμανικές χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα