Άγκυρα για Μακρόν: Αν χρησιμοποιούσε την λογική θα έβλεπε τις ευθύνες της Γαλλίας στη Λιβύη

Άγκυρα για Μακρόν: Αν χρησιμοποιούσε την λογική θα έβλεπε τις ευθύνες της Γαλλίας στη Λιβύη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εμανουέλ Μακρόν AP

Στα όσα δήλωσε την Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, κατηγορώντας την Γαλλία ως συνυπεύθυνη για το χάος στη Λιβύη

Ότι “παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη”, στηρίζοντας τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην κυβέρνηση της Τρίπολης, κατηγόρησε η Τουρκία την Γαλλία, σε απάντηση όσων δήλωσε την Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Με την υποστήριξη που προσφέρει εδώ και χρόνια στους παράνομους παράγοντες, η Γαλλία φέρει σημαντικό μέρος της ευθύνης για το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η Λιβύη. Από την άποψη αυτή, στην πραγματικότητα η Γαλλία είναι αυτή που παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ο Μακρόν είχε δηλώσει πως η Τουρκία «παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι» στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Ο Χάφταρ υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία. Η Γαλλία, αν και δημοσίως το αρνείται, κατηγορείται επίσης από την Άγκυρα και μερικούς αναλυτές ότι τον στηρίζει.

«Αν ο Μακρόν έβαζε τη μνήμη του να λειτουργήσει και χρησιμοποιούσε τη λογική του, θα θυμόταν πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Λιβύη οφείλονται στις επιθέσεις του πραξικοπηματία Χάφταρ που υποστηρίζει», αναφέρει ο Ακσόι σε ανακοίνωσή του.

«Παρόλο που ο πρόεδρος Μακρόν προσπαθεί να κρύψει αυτή την πραγματικότητα εκτοξεύοντας αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας, ο λιβυκός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα του η Γαλλία επιδιώκοντας τα εγωιστικά συμφέροντά της», υποστήριξε επίσης ο τούρκος εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα