Αίγυπτος: Έκτη νοσηλεύτρια που χάνει τη ζωή της από κορονοϊό

Αίγυπτος: Έκτη νοσηλεύτρια που χάνει τη ζωή της από κορονοϊό
Γιατροί και προσωπικό ξεκουράζονται στην Αίγυπτο AP

Η επικεφαλής των αιγυπτίων νοσηλευτών αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άλλοι νοσηλευτές σε απομόνωση αφού έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Από μία ακόμη απώλεια στο νοσηλευτικό προσωπικό στην Αίγυπτο, σηματοδοτήθηκε η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών στη Χώρα του Νείλου.

Έτσι, τη θλίψη όλων των συναδέλφων του μετέφερε η επικεφαλής του Αιγυπτιακού Συνδικάτου Νοσηλευτών Καουθάρ Μαχμούντ, ανακοινώνοντας σήμερα το θάνατο μιας ακόμη νοσοκόμας, του έκτου μέλους νοσηλευτικού προσωπικού, από τον κορονοϊό, μιλώντας στην αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Μάλιστα, η επικεφαλής των αιγυπτίων νοσηλευτών αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άλλοι νοσηλευτές σε απομόνωση αφού έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ κάποιοι έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στην εργασία τους.

Από την πλευρά του, απευθύνοντας το μήνυμά του κατά την Παγκόσμια Ημέρα Νοσοκόμων της 12ης Μαΐου, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε την εκτίμησή του και το σεβασμό του για τους νοσηλευτές, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του και του αιγυπτιακού λαού για τις «πολύτιμες θυσίες που κάνουν για την εκπλήρωση του ανθρωπιστικού τους καθήκοντος με έντιμο και ζήλο», επισημαίνοντας ότι οι νοσηλευτές αποδεικνύουν την ικανότητα και την πίστη τους απέναντι στην πατρίδα και τους ανθρώπους τους.

Τέλος, να σημειωθεί παράλληλα ότι τουλάχιστον 95 γιατροί έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι λοιμώξεις μεταξύ ιατρικού προσωπικού στην Αίγυπτο αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% των συνολικών λοιμώξεων στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα