Ακτιβιστές της Greenpeace κρέμασαν πανό στο μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών στη Βαρσοβία

default image

Τρεις ακτιβιστές της οργάνωσης Greenpeace αναρριχήθηκαν και κρέμασαν πανό στο μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών στη Βαρσοβία το οποίο έγραφε, "Σώστε την Αρκτική"

Τρεις ακτιβιστές της Γκρίνπις αναρριχήθηκαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών της Βαρσοβίας για να κρεμάσουν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν στα αγγλικά “Σώστε την Αρκτική” και “Απελευθερώστε τους ακτιβιστές μας”, σε διαμαρτυρία για τους 30 ακτιβιστές της οργάνωσης που συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο στην Ρωσία.

Αυτά σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.

Οι ακτιβιστές ανάρτησαν σε ύψος 100 μέτρων ένα κίτρινο, κάθετο πανό επιφάνειας 70 τ.μ., καλύπτοντας τον τεράστιο λογότυπο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξάγεται στην Βαρσοβία ο οποίος στολίζει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες το Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών, που είναι το ψηλότερο κτίριο της πολωνικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τη δεύτερη δράση που πραγματοποιεί η Greenpeace από τότε που άρχισε η διάσκεψη αυτή. Τη Δευτέρα, ακτιβιστές της μη κυβερνητικής οργάνωσης είχαν ανέβει στην στέγη της έδρας του πολωνικού υπουργείου Οικονομίας όπου διεξάγεται μια αμφιλεγόμενη “διεθνής σύνοδος κορυφής για τον άνθρακα”, στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα. Η πολωνική αστυνομία είχε συλλάβει 34 ακτιβιστές της Γκρίνπις για την ενέργεια αυτή.

Η μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε παράλληλα μέσω του Twitter ότι σήμερα βγήκαν από την φυλακή στην Αγία Πετρούπολη, στην βορειοδυτική Ρωσία, 5 από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου της Γκρίνπις Arctic Sunrise που είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο στην Ρωσία αφού είχαν αποπειραθεί να ανέβουν σε μια πετρελαϊκή εξέδρα της Gazprom στην θάλασσα του Πετσόρα.

Με τους πέντε αυτούς ανέρχεται συνολικά σε 26 ο αριθμός των ακτιβιστών της Γκρίνπις που η ρωσική δικαιοσύνη έχει αποφασίσει από την Δευτέρα να αφήσει ελεύθερους με εγγύηση, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα