Θρίλερ με Ναβάλνι: Οι Γερμανοί έστειλαν αεροπλάνο, οι Ρώσοι δεν τον δίνουν

Θρίλερ με Ναβάλνι: Οι Γερμανοί έστειλαν αεροπλάνο, οι Ρώσοι δεν τον δίνουν
Αλεξέι Ναβάλνι AP

Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος βρίσκεται εν πτήσει προς τη Σιβηρία από τη Γερμανία για να παραλάβει τον Αλεξέι Ναβάλνι και τη σύζυγό του. Τι καταγγέλλει η εκπρόσωπός του.

Το νοσοκομείο στη Σιβηρία, στο οποίο νοσηλεύεται ο επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, αρνείται να του επιτρέψει να μεταφερθεί σε άλλη καλύτερα εξοπλισμένη εγκατάσταση, στην οποία μπορεί να δεχθεί καλύτερη περίθαλψη, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η εκπρόσωπός του.

Ο Ναβάλνι δίνει μάχη για τη ζωή του αφού ήπιε τσάι που οι σύμμαχοί του πιστεύουν πως περιείχε δηλητήριο. Οι γιατροί που τον θεραπεύουν σε νοσοκομείο της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τη διάγνωση αυτή, όμως λένε πως είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζουν.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, ο επικεφαλής γιατρός είπε πως η κατάσταση του ρώσου αντιπολιτευόμενου είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλη εγκατάσταση δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

Ο γιατρός, ο Αλεξάντρ Μουραχόφσκι, δήλωσε πως υπάρχουν πέντε πιθανές διαγνώσεις για την κατάσταση του Ναβάλνι και πως τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι διαθέσιμα μέσα σε δύο ημέρες. Αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι θέλουν να τον μεταφέρουν εκτός Ρωσίας για να νοσηλευθεί, όμως ο Μουραχόφσκι δήλωσε πως, πριν μπορέσει να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λυθούν πολλά νομικά ζητήματα. Πρόσθεσε πως κορυφαίοι γιατροί έφθασαν αεροπορικώς από τη Μόσχα για να περιθάλψουν τον Ναβάλνι.

Στέλνει αεροσκάφος η Γερμανία

Αεροσκάφος ειδικά διαμορφωμένο για την αεροδιακομιδή ασθενών αναχώρησε από τη Γερμανία το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να παραλάβει τον Αλεξέι Ναβάλνι από το νοσοκομείο της Σιβηρίας όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, μεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Νυρεμβέργη τα ξημερώματα και έφτασε λίγο μετά τις 09:00 στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος μιας γερμανικής ΜΚΟ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο ότι το βερολινέζικο νοσοκομείο Charité είναι έτοιμο να νοσηλεύσει τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση από χθες Πέμπτη το πρωί, μετά από αυτή που το περιβάλλον του χαρακτήρισε “εσκεμμένη” δηλητηρίασή του στην πόλη Τομσκ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της οργάνωσης πρόσθεσε ότι εκτός από τον Ναβάλνι, το αεροσκάφος θα παραλάβει επίσης τη σύζυγό του.

Οι κραυγές πόνου

Βίντεο που δημοσίευσαν διεθνή ΜΜΕ δείχνουν τον Ναβάλνι να μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο του Ομσκ, μετά την έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε.

Συνταξιδιώτης του κατέγραψε πλάνα, όπου ακούγονται οι κραυγές πόνου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως εξηγει ο Πάβελ Λεμπεντέβ μέσω του Instagram, ο Ναβάλνι πήγε τουαλέτα λίγη ώρα μετά την απογείωση, όμως δεν γύρισε ποτέ πίσω στη θέση του. Άρχισε να αισθάνεται άσχημα, το πλήρωμα έσπευσε να τον βοηθήσει, ενώ εκείνος εξακολουθούσε να κραυγάζει από τον πόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα