Αλβανία: Στις 25 Απριλίου οι βουλευτικές εκλογές

Αλβανία: Στις 25 Απριλίου οι βουλευτικές εκλογές
Αλβανικές εκλογές AP

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ίλιρ Μέτα οριστικοποίησε την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, η οποία αποφασίστηκε για τις 25 Απριλίου του 2021.

Την ημερομηνία διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία οριστικοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλιρ Μέτα. Οι Αλβανοί ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή νέας Βουλής στις 25 Απριλίου 2021.

Έθεσε έτσι τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών πουαποτέλεσε το κυρίαρχο πολιτικό αίτημα της αντιπολίτευσης τα δύο τελευταία χρόνια. Αναμένεται ωστόσο ένταση της πολιτικής όξυνσης γύρω από τις προεκλογικές συμπράξεις των κομμάτων με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να επιμένει στην κατάργησή τους και την Ενωμένη Αντιπολίτευση να τις θεωρεί απαράβατο όρο για ομαλές εκλογές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έντονες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης καιαντιπολίτευσης καταγράφονται ήδη και ως προς τις λίστες των ψηφοδελτίων. Στα ενδιαφέροντα και η παρέμβαση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα η οποία διαμήνυσε γραπτώς στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αποφύγουν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια άτομα με βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, όπως συνέβη και στις δύο τελευταίες εκλογικέςαναμετρήσεις στη χώρα.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα