Αmazon: Αυξάνει το ωρομίσθιο κατά 1 δολάριο

Αmazon: Αυξάνει το ωρομίσθιο κατά 1 δολάριο
shutterstock

Κατά το Reuters ο μέσος όρος του ωρομισθίου των υπαλλήλων της Amazon ανέβηκε κατά τα ένα δολάριο από τον Μάιο.

Θα αποτελούσε είδηση ότι μία μεγάλη εταιρία δίνει αύξηση ενός (1) δολαρίου την ώρα στους εργαζομένους της αν δεν υπήρχε αρνητικό προηγούμενο; Οχι, είναι η απάντηση.

Στην περίπτωση της Amazon, η οποία είδε τους τζίρους της να εκτοξεύονται στην περίοδο της πανδημίας, τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Τους προηγούμενους μήνες ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις αχανείς αποθήκες της. Εγινε ακόμα και απεργία έτσι ώστε αυτές οι συνθήκες να βελτιωθούν στοιχειωδώς. Ακόμα και για το διάλειμμα των υπαλλήλων για την τουαλέτα.

Την Τρίτη, η εταιρία διέρρευσε στο Reuters ότι ο μέσος όρος του βασικού ωρομισθίου που δίνει ανέβηκε στα 18 (και κάτι δολάρια), από 17 που είχε διαμορφωθεί τον Μάιο. Ενα δολάριο δηλαδή, ή 8 και κάτι στο οκτάωρο.

Κατά το ρεπορτάζ η αύξηση αποδίδεται στον ανταγωνισμό αλλά και στη δυσκολία της εταιρίας να εντοπίσει και να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Amazon σκοπεύει να προσλάβει άμεσα, τους επόμενους μήνες, άλλους 125.000 υπαλλήλους για διάφορα πόστα. Ολα αυτά για την εταιρία που ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο έσοδα περισσότερα των 100 δις δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα