Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ: “Είμαι καλά. Ο κορονοϊός αρχίζει να εξαφανίζεται”

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ: “Είμαι καλά. Ο κορονοϊός αρχίζει να εξαφανίζεται”
President Donald Trump gives a thumbs up from the Blue Room Balcony of the White House to a crowd of supporters, Saturday, Oct. 10, 2020, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) AP

Σε εκδήλωση που έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση, στον Λευκό Οίκο, η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα.

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την προηγούμενη Δευτέρα όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν λόγω κορονοϊού, πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου (10/10) ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος για μία ακόμη φορά δήλωσε ότι αισθάνεται θαυμάσια και ότι “είμαι καλά”.

Σε αυτή τη δημόσια εκδήλωση που μοιάζει με προεκλογική συγκέντρωση στον Λευκό Οίκο, και ενώπιον μερικών εκατοντάδων ατόμων που φώναζαν “Τέσσερα χρόνια ακόμα”, ο Τραμπ δεν φορούσε μάσκα και διαβεβαίωσε ότι ο κορονοϊός “θα εξαφανιστεί” πολύ σύντομα, ότι “αρχίζει να εξαφανίζεται”.

“Θέλω να ξέρετε ότι το έθνος μας θα νικήσει αυτόν το φρικτό κινεζικό ιό”, επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Παράγουμε θεραπείες και ισχυρά φάρμακα, θεραπεύουμε τους ασθενείς, θα το ξεπεράσουμε και το εμβόλιο θα έρθει πολύ, πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ”, διαβεβαίωσε.

“Η επιστήμη και η ιατρική θα εξαλείψουν τον κινεζικό ιό μια για πάντα. Θα τον ξεφορτωθούμε από όλο τον κόσμο. Βλέπετε τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, στον Καναδά…, όμως αυτό θα εξαφανιστεί, αρχίζει να εξαφανίζεται και τα εμβόλια θα βοηθήσουν”, εκτίμησε.

Η εκδήλωση που ήταν “ειρηνική διαμαρτυρία για τον νόμο και τη τάξη”, σύμφωνα με το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, θεωρείται το πρώτο βήμα για την πλήρη επιστροφή του στην προεκλογική του εκστρατεία.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει δύο επιπλέον προεκλογικές συγκεντρώσεις την προσεχή εβδομάδα. Θα μιλήσει κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων στο Τζόουνσταουν, στην Πενσιλβάνια και στο Ντι Μόιν, στην Αϊόβα την Τετάρτη, αναφέρει η προεκλογική του ομάδα σε ανακοίνωση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα