Άμστερνταμ: Διαγράφει τα χρέη των νέων και προσφέρει μια “καινούργια αρχή”

Άμστερνταμ: Διαγράφει τα χρέη των νέων και προσφέρει μια “καινούργια αρχή”
Ένα κορίτσι στο Άμστερνταμ Shutterstock

Η τράπεζα του Άμστερνταμ θα διαγράψει μέρος από τα χρέη των νεαρών ενηλίκων, κατοίκων της πόλης, εάν αποφασίσουν να ασχοληθούν με προγράμματα κατάρτισης.

Η πόλη του Άμστερνταμ αναλαμβάνει τα χρέη των νέων της σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ανεξαρτησία τους, με προϋπόθεση εκείνοι να δουλέψουν ή να σπουδάσουν.

Στο Άμστερνταμ, όπως φυσικά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις επικρατεί έντονα η τάση του “δανεισμού” από τις τράπεζες, κατάσταση που πολλές φορές εφησυχάζει τους νέους.

Η πόλη αποφάσισε να βρει τρόπους να αναστρέψει αυτές τις συνθήκες. Έτσι μια από τις δημοτικές τράπεζες του Άμστερνταμ θα διαπραγματευτεί με τους πιστωτές για να εξαγοράσει τα χρέη.

Οι πιστωτές θα λάβουν 750 ευρώ προκειμένου να μεταβιβάσουν το χρέος τους στην τράπεζα του δήμου. Το μεγαλύτερο μέρος θα ακυρωθεί εάν συμμετάσχουν επιτυχώς σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σύμφωνα με τον Guardian, η διαδικασία αποπληρωμής θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη. Κάθε νέος θα λαμβάνει καθοδήγηση από έναν ειδικό για το πως να πετύχει την “καινούργια αρχή”.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια δήμαρχο της πόλης “Τα χρέη προκαλούν στους νέους πολύ άγχος, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αρκούν για να ‘καθορίσουν’ το μέλλον τους, αλλά και αποφάσεις σημαντικές που θα πάρουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα