Αναστασιάδης για Ζελένσκι: "Μας ενοχλεί που δεν υπήρξε αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο"

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε την ομιλία Ζελένσκι στην Κυπριακή Βουλή, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος δεν καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης παρέστη το απόγευμα της Πέμπτης στην ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μετά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, εξερχόμενος της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Ζελένσκι στην ομιλία του δεν καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε σχετικά με την ομιλία ότι "δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα".

ADVERTISING

"Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός. Αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974. Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων", τόνισε αρχικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

"Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς τη διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο από τις αρχές που διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα", συνέχισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν η Κυπριακή Κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στις θέσεις αρχών σε ό,τι αφορά το Ουκρανικό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε "βεβαίως. Υπάρχει αμφιβολία;".

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση ανάκλησης διαβατηρίων Ρώσων ολιγαρχών, ο Νίκος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι "το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει με τη διαδικασία ανάκλησης τεσσάρων από τα 850 που είναι στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ. Οι υπόλοιποι (στη λίστα), οι οποίοι έχουν διαβατήρια δεν έχουν πάρει το σχετικό διαβατήριο από την Κυπριακή Δημοκρατία".

Παρακάτω η ομιλία Ζελένσκι στην Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network