Αναταραχή σε πτήση: Αρκούδα το έσκασε από το κλουβί της – Βίντεο

Αναταραχή σε πτήση: Αρκούδα το έσκασε από το κλουβί της – Βίντεο

Καθυστέρηση άνω της μιας ώρας προκάλεσε μια αρκούδα, η οποία βγήκε από το κλουβί της, στο αμπάρι αεροσκάφους της Iraqi Airways όταν αυτό έφτασε στο Ντουμπάι.

Καθυστέρηση και αναταραχή προκάλεσε μια αρκούδα, όταν το έσκασε από το κλουβί της ενώ επέβαινε σε πτήση της Iraqi Airways από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι.

Η αεροπορική εταιρία ζήτησε συγγνώμη μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με έναν επιβάτη που έλεγε ότι η πτήση της επιστροφής στη Βαγδάτη καθυστέρησε για «πάνω από μία ώρα λόγω μιας αρκούδας στο αμπάρι».

Σε άλλο βίντεο, ένα αρκουδάκι φαίνεται να περιφέρεται έξω από το κλουβί του στο αεροπλάνο, ενώ άνθρωποι το χαϊδεύουν και προσπαθούν να το παρηγορήσουν.

Το ζώο ναρκώθηκε από μια ομάδα ειδικών στο Ντουμπάι και το κατέβασαν από το αεροπλάνο, ανέφερε η Iraqi Airways σε δήλωσή της.

Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο για “λόγους πέραν του ελέγχου” της. «Με την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το ζώο διέφυγε από το κλουβί που είχε καθοριστεί για την αποστολή του», είπε η αεροπορική εταιρεία, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες για την καλή διαβίωση των ζώων.

«Το πλήρωμα του αεροπλάνου συνεργάστηκε με την αρχή των ΗΑΕ, η οποία έστειλε μια εξειδικευμένη ομάδα να ναρκώσει το ζώο και να το βγάλει από το αεροπλάνο. Αφού έλεγξε το αεροπλάνο και βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε ζημιά από αυτό το περιστατικό, η πτήση επέστρεψε στη Βαγδάτη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η αεροπορική εταιρεία δεν αποκάλυψε γιατί η αρκούδα μεταφέρθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ούτε παρείχε πληροφορίες για το μέλλον της μετά την καταστολή και την αποβίβασή της από το αεροπλάνο.

Τη Δευτέρα (07/08), το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών είπε στο CNN ότι στην πραγματικότητα επέβαιναν δύο αρκούδες στην πτήση.

«Δύο μικρές, υπό εξαφάνιση αρκούδες στάλθηκαν από τη Βαγδάτη και όταν η πτήση έφτασε στο Ντουμπάι, μία από τις αρκούδες έσπασε το κλουβί της, αναγκάζοντας τις αρχές υγείας και περιβάλλοντος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι να το ναρκώσουν», ανέφερε η δήλωση.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι, έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Μεταφορών της χώρας να ξεκινήσει έρευνα για τη διαφυγή της αρκούδας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα