Angelo Grubisic: Τραγικός θάνατος για τον σύγχρονο “Ίκαρο” – Σκοτώθηκε κάνοντας wingsuit

Angelo Grubisic: Τραγικός θάνατος για τον σύγχρονο “Ίκαρο” – Σκοτώθηκε κάνοντας wingsuit
Ο Angelo Grubisic

Ο Angelo Grubisic ήταν πρωταθλητής στο wingsuit flying και είχε αφοσιωθεί στο φιλόδοξό σχέδιό του "Ίκαρος". Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας πτήσης wingsuit, κάνοντας το άθλημα που αγαπούσε.

Ο 38χρονος Angelo Grubisic, επιστήμονας της NASA και λέκτορας αστροναυτικής στο Πανεπιστήμιο του Southampotn, έφυγε από τη ζωή κάνοντας το άθλημα που λάτρευε.

Ο Angelo είχε αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια στο φιλόδοξο σχέδιο “Ίκαρος”.

Ήθελε να προωθήσει και να κάνει ασφαλέστερο το αγαπημένο του άθλημα, το wingsuit flying, ένα άθλημα πτήσης με χρήση ειδικής στολής.

Όπως είχε πει ο ίδιος:

Ξεκίνησα το σχέδιο που ονομάζεται “Ίκαρος” σε μια προσπάθεια να βελτιώσω το άθλημα, εφαρμόζοντας υπολογιστική ρευστοδυναμικής και πειραματικές δοκιμές σε wingsuits”.

Έμπνευσή του υπήρξε ο αγαπημένος του παππούς. Όπως είχε πει ο ίδιος:

“Ο παππούς μου ήταν ένας από τους παλαιότερους αλεξιπτωτιστές ελεύθερης πτώσης στον κόσμο. Έπρεπε να προσπαθήσει για να πετύχει αυτό που πέτυχε. Πρέπει να προσπαθήσω για να πετύχω αυτό που θέλω, προσπαθώντας να κάνω το αδύνατο δυνατό.”

Ο επιστήμονας και πρωταθλητής στο wingsuit έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας πτήσης wingsuit.

Οι φοιτητές του σύγχρονου “Ίκαρου” τον αποχαιρέτησαν συντετριμμένοι, με κάποιον από αυτούς να γράφει χαρακτηριστικά: “Ήσουν ένας εκπληκτικός λέκτορας και μια έμπνευση για όλους μας. Πέτα ψηλά Άντζελο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα