Άνοιγει τις “πύλες” της η Ισπανία στους τουρίστες

Άνοιγει τις “πύλες” της η Ισπανία στους τουρίστες
Τουρισμός στην Ισπανία Shutterstock

Η χώρα με ένα από τα αυστηρότερα lockdown και με τους υψηλότερους αριθμούς τουριστών παγκοσμίως, η Ισπανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι ξένους τουρίστες από τον Ιούλιο.

Η Ισπανία ενθάρρυνε σήμερα τους ξένους τουρίστες να επιστρέψουν από τον Ιούλιο καθώς χαλαρώνει ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη, με τους δρόμους να γεμίζουν σιγά-σιγά κόσμο και κάποιους μαθητές να επιστρέφουν στα σχολεία τους.

Η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επισκεπτών παγκοσμίως έκλεισε τις πύλες της αλλά και τις παραλίες της τον Μάρτιο σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση της covid-19, αλλά τα χειρότερα πέρασαν και σχεδιάζει εντός των επόμενων εβδομάδων να άρει την 14ήμερη καραντίνα που έχει επιβληθεί για όσους έρχονται από το εξωτερικό.

«Είναι απολύτως λογικό να σχεδιάζει κανείς καλοκαιρινές διακοπές για να έρθει στην Ισπανία τον Ιούλιο», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο σε συνέντευξή της με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, καθώς η Ισπανία θέλει να διασώσει μια τουριστική βιομηχανία που κανονικά προσελκύει 80 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο.

Η Μαδρίτη άρχισε να επιστρέφει σήμερα στην κανονικότητα, με τον κόσμο να μπορεί να επισκεφθεί το πλέον το πάρκο Retiro και να επαναλειτουργούν οι υπαίθριοι χώροι σε κάποια μπαρ και εστιατόρια.

«Αυτό είναι υπέροχο. Πραγματικά ανυπομονούσα γι’ αυτό. Το ίδιο και ο σκύλος μου!», δήλωσε η διακοσμήτρια Άννα Πάρντο, που έβγαλε βόλτα τον σκύλο της στο πάρκο Retiro.

Στους δρόμους της πόλης είχε περισσότερη κίνηση. Αν και τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να ανοίξουν μόνο τους υπαίθριους χώρους τους με έως τη μισή όμως πληρότητα, λίγες από αυτές τις επιχειρήσεις άρχισαν και πάλι να λειτουργούν σήμερα το πρωί, καθώς θεωρούν ασύμφορο το να σερβίρουν λίγους μόνο πελάτες.

Ενώ οι περισσότεροι μαθητές στην Ισπανία παραμένουν στο σπίτι και παρακολουθούν μαθήματα μέσω προγραμμάτων τηλεκπαίδευσης, ορισμένα σχολεία στη Χώρα των Βάσκων, στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, άνοιξαν και πάλι.

Η Ισπανία έχει καταγράψει 28.752 θανάτους λόγω του κορονοϊού και 235.772 κρούσματα.

Τα σχόλια της υπουργού Τουρισμού, ύστερα από αντίστοιχες δηλώσεις του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, οδήγησαν σε άνοδο τις μετοχές των εταιριών που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως του ομίλου ξενοδοχείων Melia Hotels που ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 14%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα