Αντίμετρα της Ρωσίας αν το ΝΑΤΟ ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Αν. Ευρώπη

Αντίμετρα της Ρωσίας αν το ΝΑΤΟ ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Αν. Ευρώπη

Η Μόσχα αναδιατάσσει και ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της κοντά στα δυτικά και νότια σύνορά της, αντιδρώντας στις κινήσεις του NATO

Τη λήψη αντίμετρων σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ αναπτύξει τέσσερα επιπλέον τάγματα στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, ανακοίνωσαν την Τετάρτη Ρώσοι αξιωματούχοι, επισημαίνοντας ότι θα "απαντήσουν" με ενίσχυση των δυνάμεων τους στα δυτικά και νότια της χώρας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Την Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ είχε δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται, λόγω της αυξανόμενης έντασης στη Βαλτική και την ανησυχία χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, να ενισχύσει με τέσσερα τάγματα την περιοχή.

Την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι τρεις νέες μεραρχίες θα σχηματιστούν ως το τέλος του 2016 και θα αποτελέσουν την "απάντηση" της Μόσχας. Είναι πιθανό να αναπτυχθούν σε στρατιωτικές περιοχές κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τα κράτη της Βαλτικής και της Φινλανδίας καθώς και τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Ρωσία έχει αντιδράσει έντονα και στο παρελθόν στην αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ σε χώρες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και σε διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στα σύνορά της. Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, όμως οι Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία εξέφρασαν την ανησυχία τους και ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την παρουσία του στα εδάφη τους.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι έχει πρόθεση να επιτεθεί στις χώρες της Βαλτικής, ωστόσο έχει πολλάκις τονίσει ότι έχουν δημιουργήσει έναν "ρωσοφοβικό πυρήνα", ωθώντας το ΝΑΤΟ σε μία αντιρωσική τακτική.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στρατός του ΝΑΤΟ σε ανατολικές χώρες για αποτροπή ρωσικής επίθεσης

SHARE:

24Media Network