Αντιπρόεδρος Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης: “Περίμενα κάτω από το γραφείο πότε θα πέσει το κτίριο”

Αντιπρόεδρος Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης: “Περίμενα κάτω από το γραφείο πότε θα πέσει το κτίριο”
AP Photo/Ismail Gokmen

Η Θεοδώρα Χατζούδη, αντιπρόεδρος της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης μιλά στο News 24/7 για τη στιγμή του ισχυρού σεισμού. "Έξω επικρατεί πανικός".

Η Θεοδώρα Χατζούδη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σμύρνη. Υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια την Ορθόδοξη Κοινότητα, της οποίας έχει επιτελέσει και πρόεδρος, ενώ πλέον είναι μία εκ των αντιπροέδρων.

Τη στιγμή του σεισμού, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 της Παρασκευής πλήττοντας τόσο το νησί της Σάμου, αλλά και τη Σμύρνη, η κα Χατζούδη βρισκόταν στο γραφείο της.

Η μαρτυρία της στο News247.gr από την ισχυρή δόνηση συγκλονίζει:

“Ήταν ένας φοβερός σεισμός. Από το 1999 είχα να βιώσω τέτοιο σεισμό. Εμείς, επειδή είμαστε στο κέντρο, δεν έχουμε τόσο μεγάλες ζημιές, όπως στο Μπαϊρακλί, τον Μπουτζά και το Κονάκ. Εκεί έχουν γκρεμιστεί ολόκληρες πολυκατοικίες. Την ώρα του σεισμού εγώ ήμουν στο γραφείο μου. Βρίσκεται στον πέμπτο όροφο. Ήταν ένας πολύ δυνατός σεισμός που κράτησε πάρα πολύ. Μέτρησα περίπου 30-35 δευτερόλεπτα. Δεν σταματούσε. Μπήκα κάτω από το γραφείο μου και περίμενα πότε θα γκρεμιστεί το κτίριο. Σκεφτόμουν αν θα με σώσει το γραφείο ή όχι. Καθόμουν και περίμενα. Πραγματικά ένιωθες ότι δεν τελειώνει ο σεισμός”, λέει η Θεοδώρα Χατζούδη και προσθέτει:

“Επέστρεψα σπίτι μου μόνο και μόνο για να πάρω 2-3 πράγματα. Ευτυχώς, πέρα από μερικά βιβλία και έπιπλα, δεν υπάρχουν σοβαρές φθορές στο σπίτι. Από εκείνη την ώρα δεν έχω ξαναπάει στο σπίτι μου, ούτε και θα ξαναπάω. Έχω έρθει στην Εκκλησία, όπου έχουμε μία μεγάλη αυλή. Εδώ θα μείνουμε το βράδυ. Ή εδώ στην αυλή, ή στο πάρκο, όπου δεν υπάρχουν μεγάλα κτίρια”.

Αναφορικά με τα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας, η αντιπρόεδρος ενημερώνει: “Όλοι είναι καλά στην κοινότητα. Έχουμε επικοινωνήσει, μας πήραν και από το ελληνικό προξενείο για να μας ρωτήσουν αν είμαστε καλά. Όλοι μιλήσαμε μεταξύ μας και ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιον από την κοινότητα. Όσοι έχουν υποστεί φθορές στα σπίτια τους, θα φιλοξενηθούν από άλλους”.

Όσο για την κατάσταση στη Σμύρνη; “Έξω επικρατεί ένας πανικός. Με το που τελείωσε ο σεισμός και βγήκαμε έξω είδαμε όλο τον κόσμο συγκεντρωμένο στο μεγάλο πάρκο όπου γίνεται και η Διεθνής Έκθεση της Σμύρνης. Στους δρόμους υπήρχε μεγάλη κίνηση, αφού όλοι θέλανε να φύγουν. Άκουγες ασθενοφόρα, σειρήνες, κραυγές. Ένας πανικός”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα