Απίστευτες εικόνες στη Σερβία: Συνωστισμός στο λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου

Απίστευτες εικόνες στη Σερβία: Συνωστισμός στο λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου
Συνωστισμός στο λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου youtube

Η ανευθυνότητα "χτύπησε κόκκινο" στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Εκατοντάδες πιστοί μετέβησαν για να αποχαιρετήσουν τον θανόντα Πατριάρχη Ειρηναίο. Συνωστισμός, απουσία μασκών και κανένα απολύτος μέτρο για τον κορονοϊό.

Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες ο ιερός ναός του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, όπως μαρτυρούν οι εικόνες που κυκλοφορούν. Πιστοί, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, λίγοι εκ των οποίων φορούν μάσκα, μετέβησαν στο σημείο για να πουν το τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή (20/11) από επιπλοκές του κορονοϊού και εκτίθεται σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές είχαν απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι επρόκειτο να προσέλθουν, να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως φαίνεται κανείς δεν ακολούθησε τη συμβουλή. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τρομάζουν. Συνωστισμός πιστών, οι οποίοι σπεύδουν να φιλήσουν τον εκλιπόντα αρχιερέα, “ξεχνώντας” το γεγονός ότι εκοιμήθη από επιπλοκές του κορονοϊού.

Πιστή αποχαιρετάει τον -από κορονοϊό- θανόντα Πατριάρχη Ειηρναίο, δίνοντάς του ένα φιλί. AP

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου που άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος είχε χοροστατήσει.

Ο μακαριστός είχε βρεθεί ανάμεσα σε χιλιάδες πιστούς και ιεράρχες κοντά στο φέρετρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μερικές μέρες αργότερα νόσησε κι ο ίδιος με την τραγική κατάληξη το πρωί της Παρασκευής.

Και οι δύο ιεράρχες είχαν υποτιμήσει την απειλή της πανδημίας. Μετά την κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και την ασθένεια του Πατριάχρη Σερβίας οι ιερείς της Σερβίας αρχισαν ζητούν από τους ενορίτες τους να πάρουν στα σοβαρά τον ιό. Στη Σεβρία τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού έχουν εκτοξευθεί και κάθε μέρα επιβεβαιώνονται 5 με 6.000 μολύνσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version