Αβραμόπουλος: Χτυπήθηκε η καρδία της Ευρώπης

Αβραμόπουλος: Χτυπήθηκε η καρδία της Ευρώπης

Για άνανδρη επίθεση μίλησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων σημειώνοντας ότι είναι η ώρα να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας (Vid)

Μήνυμα ότι πρέπει άμεσα  “να δείξουμε την αποφασιστικότητα και την ικανότητα μας να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία - ως πολίτες των Βρυξελλών, του Βελγίου και ολόκληρης της Ευρώπης” έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όπως σημειώνει “Σήμερα συνέβη στο Βέλγιο, πριν στη Γαλλία. Αυτό μπορεί να γίνει παντού στην Ευρώπη. Η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόληψη τέτοιων απεχθών πράξεων. Η Επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει, να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη και να διευκολύνει τον απαραίτητο συντονισμό.

Οι Βελγικές αρχές και οι πολίτες του Βελγίου έχουν την απόλυτη στήριξή μας”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου:

“Είναι αλήθεια ότι σήμερα χτυπήθηκε η καρδία της Ευρώπης.

Αυτό όμως που παραμένει στέρεο είναι ότι η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει σήμερα στους ίδιους ρυθμούς με την καρδιά των Βρυξελλών.

Σήμερα θρηνούμε τα θύματα στις Βρυξέλλες. Οι σκέψεις μας βρίσκονται πάνω από όλα στις οικογένειές τους.

Οι τρομοκράτες χτύπησαν τυφλά και άνανδρα στην καρδιά της Ευρώπης.

Ακόμα περισσότερες οικογένειες πρέπει να ζουν με αυτή την τραυματική εμπειρία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

Είναι επίσης η ημέρα που πρέπει να δείξουμε την αποφασιστικότητα και την ικανότητα μας να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία - ως πολίτες των Βρυξελλών, του Βελγίου και ολόκληρης της Ευρώπης.

Τις τελευταίες ώρες είμαι σε επαφή με τον Αν. Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Jan Jambon, και με άλλους Ευρωπαίους Υπουργούς.

Βρίσκομαι επίσης σε συνεχή επαφή με την Ολλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Europol. Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί.

Σήμερα συνέβη στο Βέλγιο, πριν στη Γαλλία. Αυτό μπορεί να γίνει παντού στην Ευρώπη. Η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόληψη τέτοιων απεχθών πράξεων.

Η Επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει, να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη και να διευκολύνει τον απαραίτητο συντονισμό.

Οι Βελγικές αρχές και οι πολίτες του Βελγίου έχουν την απόλυτη στήριξή μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network