Αυστηρό μήνυμα Βρυξελλών προς το Λονδίνο

Αυστηρό μήνυμα Βρυξελλών προς το Λονδίνο
Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ AP

"Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να μεταβάλει τις κόκκινες γραμμές του, πρέπει να μας το πει. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα" τόνισε ο ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ

Αυστηρό μήνυμα προς το Λονδίνο έστειλε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, καλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να επιδείξει με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αλλάξει γνώμη, απλώς ζητούμε σαφήνεια, διότι για να διαπραγματευθούμε κατά αποτελεσματικό τρόπο, η μία πλευρά πρέπει να γνωρίζει τι θέλει η άλλη» δήλωσε ενδεικτικά, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να μεταβάλει τις κόκκινες γραμμές του, πρέπει να μας το πει. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Και προφανώς είμαστε ανοικτοί. Δεν υπάρχει ιδεολογία ή δογματισμός από την πλευρά μας» έσπευσε να προσθέσει.

«Εάν θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις της μελλοντικής μας σχέσης πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, πρέπει να επιταχύνουμε. Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε πολιτικό επίπεδο. Και, σε οποιαδήποτε στιγμή, να ενισχύσουμε τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό, νομικό και πολιτικό επίπεδο» τόνισε, επίσης.

Χθες, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, διαμήνυσε πως το Λονδίνο έχει πλήρη συνείδηση ότι ο χρόνος κυλά και απέρριψε τις επικρίσεις των Βρυξελλών περί βρετανικών «ψευδαισθήσεων» ως προς το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, αξιωματούχος της Ε.Ε. προειδοποίησε ότι θα είναι δύσκολο να υπάρξει πρόοδος πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου. «Η πρόοδος ως προς την Ιρλανδία είναι αβέβαιη, η σημαντική πρόοδος, ακόμη πιο αβέβαιη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα