Αυστραλία: Κυνηγός σώζει κοάλα που κινδυνεύουν από τις φλόγες

Αυστραλία: Κυνηγός σώζει κοάλα που κινδυνεύουν από τις φλόγες
Ο 22χρονος κυνηγός. twitter

Ο 22χρονος κυνηγός αποφάσισε να μην φύγει από την περιοχή του, που σάρωσε η φωτιά, ώστε να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα. Σχεδόν μισό εκατομμύριο ζώα εκτιμάται οτι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία ενός 22χρονου κυνηγού από την Αυστραλία που ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τα κοάλα της περιοχής του, την ώρα που συγκλονίζει η είδηση για τον θάνατο μισό δισεκατομμυρίου ζώων από τις φωτιές.

Ο Patrick Boyle μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram που απεικονίζει τον ίδιο να έχει στην αγκαλιά του ένα κοάλα που κινδύνευε από τις φλόγες στο East Gippsland.

“Βρήκα ένα κοάλα και το πήγα κατ ‘ευθείαν στο καταφύγιο της άγριας φύσης” είπε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο της Νέας Ζηλανδίας. “Βρήκα πάνω από 10 που ήταν νεκρά και άλλα πέντε που είναι ζωντανά και υγιή προς το παρόν”, συμπλήρωσε.

Ο 22χρονος Patrick είπε επίσης πως “είμαι απο τους τελευταίους ανθρώπους που θα περίμενε κανείς να βοηθήσει αυτά τα ζώα” και πρόσθεσε πως οι πολίτες αναλαμβάνουν πραγματική δράση.

Όσο για την απόφασή του να μείνει πίσω μετά το πέρασμα της φωτιάς από την πόλη του , είπε οτι δεν ήταν δύσκολη. “Καθένας κάνει ο,τι μπορεί για τον άλλον” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Patrick δεν είναι ο μόνος που έσωσε ζώα που κινδύνευαν απο τις φονικές πυρκαγιές. Χιλιάδες Αυστραλοί, που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται και τα δάση να γίνονται αποκαΐδια, δεν ξεχνούν τα ζώα. Τρέχουν να τα σώσουν με όποιο μέσο μπορούν ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις τους δίνουν συμβουλές για το πώς να περιθάλψουν ένα τραυματισμένο ζώο.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει άρθρο του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο, περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί στις πυρκαγιές που μαίνονται από τον Σεπτέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα