Μπάιντεν: Κανονικά στον στρατό των ΗΠΑ διεμφυλικά άτομα

Μπάιντεν: Κανονικά στον στρατό των ΗΠΑ διεμφυλικά άτομα
Μέλη του αμερικανικού στρατού Chris Seward / Associated Press

Την απαγόρευση κατάταξης διεμφυλικών ατόμων είχε επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως η κατάργησή της είναι καλύτερη για τον στρατό και τη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήργησε μια αμφιλεγόμενη απαγόρευση που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του για την κατάταξη διεμφυλικών ατόμων στον αμερικανικό στρατό, μια απόφαση που εκπληρώνει μια προεκλογική υπόσχεση του Δημοκρατικού προέδρου, η οποία αναμένεται να χαιρετιστεί από τους υποστηρικτές της ΛΟΑΤ κοινότητας.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

«Με το να επιτρέπουμε σε όλους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», συνέχισε η ανακοίνωση.

Ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε, μάλιστα, σε μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, αναφέροντας:

“Σήμερα, κατάργησα την απαγόρευση των διεμφυλικών ατόμων να υπηρετήσουν στο στρατό. Είναι απλό: Η Αμερική είναι ασφαλέστερη όταν όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να υπηρετήσουν μπορούν να το κάνουν ανοιχτά και με υπερηφάνεια”.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2016 επέτρεψε σε άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά διεμφυλικά, να κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε την κατάταξη τους στο στράτευμα, επιτρέποντας παράλληλα στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίζει να υπηρετεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον ίδιο, με την αξιολόγησηπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα