Μπλίνκεν: “Απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Πούτιν θα αποτύχει”

Μπλίνκεν: “Απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Πούτιν θα αποτύχει”
Άντονι Μπλίνκεν AP

Βέβαιος για αποτυχία του Βλαντίμιρ Πούτιν και της "στρατιωτικής επιχείρησής του", εμφανίστηκε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι είναι “απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Πούτιν θα αποτύχει και η Ρωσία θα υποστεί μια στρατηγική ήττα”.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μαζί με τη Βρετανίδα ομόλογο του, Λιζ Τρας, επανέλαβε πως “μπορείς να κερδίσεις μια μάχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κερδίζεις τον πόλεμο. Το αντίθετο. Μπορείς να πάρεις μια πόλη, αλλά δεν μπορείς να πάρεις τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων της και οι Ουκρανοί το αποδεικνύουν αυτό κάθε μέρα”.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αν “στόχος του Πούτιν είναι να επιβάλει κάποιου είδους καθεστώς ανδρείκελου εκτοπίζοντας την υπάρχουσα κυβέρνηση και θέτοντας σε λειτουργία ένα της αρεσκείας του, νομίζω ότι είναι αρκετά προφανές από την απάντηση του ουκρανικού λαού ότι δεν θα το δεχτεί ποτέ αυτό”.

Λιζ Τρας και Άντονι Μπλίνκεν AP

Ενώ πρόσθεσε: “Και αν προσπαθήσει να επιβάλει ένα τέτοιο καθεστώς μαριονέτα κρατώντας τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, θα είναι ένα μακρύ, αιματηρό, παρατεταμένο χάος στο οποίο η Ρωσία θα συνεχίσει να υποφέρει σοβαρά”.

Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι η Ρωσία είχε ήδη “αποτύχει στους κύριους στόχους της”.

“Δεν μπόρεσε να κρατήσει την Ουκρανία. Δεν θα μπορέσει να κρατήσει ξανά την Ουκρανία μακροπρόθεσμα, όποιες και αν είναι οι τακτικές νίκες που μπορεί να πετύχει”, είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας ότι τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η παγκόσμια κοινότητα “διέγραψαν 30 χρόνια προόδου ενσωμάτωσης της Ρωσίας στον κόσμο” και η “δραματική έξοδος” παγκόσμιων εταιρειών έχει “βαθύ αντίκτυπο” σε σύντομο χρονικό διάστημα και μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα