Brexit και πανδημία: Η Αγγλία “ξεμένει” και από πορτιέρηδες στα κλαμπ

Brexit και πανδημία: Η Αγγλία “ξεμένει” και από πορτιέρηδες στα κλαμπ
shutterstock

Σε κρίση και η νυχτερινή διασκέδαση στην Αγγλία. Κλαμπ κλείνουν ή υπολειτουργούν λόγω σοβαρών ελλείψεων σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες security.

Κρίση φαίνεται να αντιμετωπίζει ακόμα και η νυχτερινή ζωή στην Αγγλία, σε μια περίοδο όπου η χώρα φαίνεται να αντιμετωπίζει ελλείψεις σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

Τα νυχτερινά κέντρα είναι ο νέος χώρος που χτυπήθηκε, καθώς εντοπίζεται μια αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού security, κατάσταση που έχει οδηγήσει κάποιους χώρους να πληρώνουν security έως και 25% πάνω από την προηγούμενη περίοδο.

Η έλλειψη προσωπικού ασφαλείας έρχεται σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις πλήττονται από το αυξανόμενο κόστος στο οτιδήποτε, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ανακάμψουν από τους μήνες κλεισίματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Περίπου μία στις πέντε επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης έπρεπε να κλείσει τον περασμένο μήνα ή να λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο λόγω της έλλειψης σε security, σύμφωνα με τον εμπορικό οργανισμό Night Association Industries Association.

Ωστόσο, η NTIA προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη συνέχεια “επιδεινώθηκε περαιτέρω”, σε μια εποχή που η ζήτηση των καταναλωτών για ξενύχτια και χορό έχει αυξηθεί μετά την χαλάρωση των κρατικών περιορισμών.

Άνθρωποι του χώρου αναφέρουν πως πριν την πανδημία ήταν εύκολο με ένα τηλέφωνο να βρεθούν μέχρι και 1.000 άνθρωποι για να παρέχουν υπηρεσίες security σε μεγάλα φεστιβάλ, ωστόσο σήμερα, αναγκάζονται να “μαζέψουν” όσους μπορούν, αναζητώντας τους ακόμα και στη Σκωτία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι αυτοί φαίνεται να πληρώνονται περίπου 25% περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, αν υποθέσουμε βέβαια ότι τα μεγαλύτερα τιμολόγια που χρεώνονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών, είναι ποσά που δίνονται στους εργαζόμενους και δεν τα κρατάνε οι πάροχοι.

Τα κλαμπ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη προσωπικού τους τελευταίους μήνες από τότε που χαλάρωσαν οι περιορισμοί, με τις ελλείψεις σε security να είναι το τελευταίο πρόβλημα, μετά από ανεπαρκή αριθμό προσωπικού για μπαρ, σεφ και άλλων εργαζομένων στην κουζίνα.

Πολλοί εργαζόμενοι σε υπηρεσίες security εγκατέλειψαν τις δουλειές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς τα νυχτερινά κέντρα έμειναν κλειστά, με πολλούς από αυτούς να βρίσκουν δουλειά αλλού.

Όπως και στην ευρύτερη βιομηχανία, ο τομέας έχει επίσης πληγεί από το προσωπικό της ΕΕ που εγκαταλείπει το Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους 18 μήνες ως αποτέλεσμα του Brexit ή των περιορισμών της πανδημίας.

Το προσωπικό ασφαλείας σε χώρους είναι θεμελιώδες για την προστασία του κοινού, ανέφερε το NTIA, ζητώντας κυβερνητική δράση. “Εάν οι ελλείψεις συνεχίσουν να γίνονται χειρότερες, υπάρχει μια πολύ ρεαλιστική πιθανότητα να μιλάμε για απειλή για τη δημόσια ασφάλεια”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της, Michael Kill.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση διαχείρισης νυχτερινών κέντρων του Ηνωμένου Βασιλείου, η Rekom UK και η αλυσίδα μπαρ Revolution έχουν επίσης αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Οι ελλείψεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο όπου οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με το αυξανόμενο κόστος στα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων λογαριασμών ενέργειας, οι οποίοι έχουν ήδη οδηγήσει σε εκτιμώμενη αύξηση του κόστους κατά 10%.

Το NTIA εκτιμά ότι σχεδόν 90.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από την οικονομία του κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της πανδημίας, σε έναν τομέα που εκτιμάται ότι άξιζε 36 δις λίρες, ή 1,6% του ΑΕΠ, το 2019.

Οι επιχειρήσεις ζητούν από την κυβέρνηση να μειώσει οριστικά τον συντελεστή ΦΠΑ για τον κλάδο τους στον επερχόμενο προϋπολογισμό για να βοηθήσει στη διαφύλαξη χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ο φορολογικός συντελεστής για τις παμπ, τα εστιατόρια, τα καταλύματα διακοπών και την είσοδο σε ορισμένα αξιοθέατα μειώθηκε προσωρινά στο 5% το 2020, αλλά αυξήθηκε στο 12,5% στις αρχές Οκτωβρίου και αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα προ-πανδημίας του 20% τον επόμενο Απρίλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα