Χιλή: Κλείνει τα σύνορά της για ένα μήνα λόγω κορονοϊού

Χιλή: Κλείνει τα σύνορά της για ένα μήνα λόγω κορονοϊού
Νοσοκομείο στη Χιλή (φωτογραφία αρχείου) AP

Η έξαρση της πανδημίας στη Χιλή ανάγκασε τη χώρα να κλείσει τα σύνορά της για τον Απρίλιο. Ξεπέρασαν το 1.000.000 τα κρούσματα κορονοϊού.

Η Χιλή θα κλείσει τα σύνορά της τον Απρίλιο λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στην επικράτειά της, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές.

«Τα σύνορα της χώρας θα είναι κλειστά καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα Απριλίου», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Κατρίν Μαρτορέλ. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται τη στιγμή που ο αριθμός των νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε νέα επίπεδα ρεκόρ (7.830, 193 θάνατοι) σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Χιλή, με πληθυσμό 19 εκατομμυρίων κατοίκων, ξεπέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου καταγεγραμμένων κρουσμάτων (1.003.406) και μετρά 23.328 θανάτους από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, στις 3 Μαρτίου του 2020.

Την ίδια ώρα, η χώρα συνεχίζει τους μαζικούς εμβολιασμούς και περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χαλάρωση του πληθυσμού μπροστά στην ταχεία πρόοδο των εμβολιασμών, η επαναλειτουργία των σχολείων μετά το καλοκαίρι και πολυάριθμες άλλες δραστηριότητες, όπως και η παρουσία των βρετανικών και βραζιλιάνικων στελεχών στη χώρα, εξηγεί αυτήν την άνευ προηγουμένου αύξηση των μολύνσεων.

Από την πλευρά της, η Βολιβία ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της με τη Βραζιλία από αύριο Παρασκευή για τουλάχιστον μία εβδομάδα, επιχειρώντας να φρενάρει την κυκλοφορία του βραζιλιάνικου στελέχους.

Η Βολιβία, που έχει 11,5 εκατομμύρια κατοίκους, μετρά 272.411 κρούσματα Covid-19 και 12.257 θανάτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα