“Χωρίς Φιλιά”: Με αυστηρά μέτρα ανοίγουν ξανά οι οίκοι ανοχής στο Άμστερνταμ

“Χωρίς Φιλιά”: Με αυστηρά μέτρα ανοίγουν ξανά οι οίκοι ανοχής στο Άμστερνταμ
Σεξ εργάτριες την εποχή του κορονοϊού AP

Έπειτα από το αύστηρο lockdown, που άφησε εκατοντάδες σεξ εργάτες χωρίς εισόδημα, ανοίγουν εκ νέου, έπειτα από 5 μήνες σχεδόν, οι οίκοι ανοχής στο Άμστερνταμ. Ωστόσο τίποτα δεν μοιάζει όπως παλιά.

Η περίφημη περιοχή των Κόκκινων Φαναριών ή αλλιώς «Red Light District», μία από μία από τις γνωστότερες στο Άμστερνταμ όπου φιλοξενούνται πολλά sex shops, οίκοι ανοχής και strip clubs άνοιξε ξανά, έπειτα από μακρά διακοπή λόγω του κορονοϊού.

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο οι οίκοι ανοχής να παραμείνουν κλειστοί μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω των σταθερά χαμηλών κρουσμάτων του ιού στη χώρα αποφασίστηκε να τεθούν σε λειτουργία αρκετά νωρίτερα.

Ωστόσο η επαναλειτουργία των χώρων του συγκεκριμένου τομέα, όπως είναι λογικό, απαιτεί έκτακτους κανόνες και ρυθμίσεις, ώστε οι εργαζόμενοι του σεξ να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Σεξ εργάτρια φοράει προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό AP

Η Felicia Anna, μια 34χρονη Ρουμάνα σεξ εργάτρια, δήλωσε στον Guardian ότι “αισθάνεται πολύ καλά” που επέστρεψε στη δουλειά της.

“Κατά τη διάρκεια του lockdown πολλοί εργαζόμενοι του σεξ αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα λόγω της έλλειψης μέριμνας από το κράτος για το συγκεκριμένο επάγγελμα, επομένως είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην εργασία μας”, δήλωσε η πρόεδρος του συνδικάτου των Κόκκινων Φαναριών.

Ακόμα ανέφερε ότι υπήρχε ο φόβος ότι οι πελάτες θα ήταν σε μεγάλο βαθμό λιγότεροι, εφόσον οι περισσότεροι ήταν τουρίστες και το Άμστερνταμ εξακολουθεί να έχει απαγορευτικό σε πολλές χώρες. “Παρ’όλαυτα ρώτησα μερικούς συναδέλφους μου και μου είπαν ότι υπάρχει δουλειά”.

Βιτρίνα από sex shop AP

“Είμαι κλεισμένη από ραντεβού μέχρι την Τετάρτη”, δήλωσε η Foxxy, μία σεξ εργάτρια και ακτιβίστρια στο Κέντρο Πληροφοριών της Πορνείας στο Άμστερνταμ.

“Πριν κλείσω κάποιο ραντεβού, πρέπει να ελέγξω εάν ο πελάτης μου αισθάνεται καλά και ότι δεν έχει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα ο ίδιος ή κάποιο άτομο από το κοντινό του περιβάλλον”, προσέθεσε η Foxxy.

Οι εργαζόμενοι αυτού του τομέα λαμβάνουν και άλλα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, όπως την απολύμανση και το πλύσιμο των χεριών και το άλλαγμα των σεντονιών έπειτα από κάθε ραντεβού. Δεν είναι υποχρεωμένοι ωστόσο να φορούν μάσκα.

Σύμφωνα πάλι με τη Foxxy, “οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε δεν ανταλλάσουμε φιλιά”.

Η Felicia Anna ανέφερε ακομα ότι “αφού ο πελάτης εγκαταλείψει το δωμάτιο απολυμαίνουμε ό,τι είχε αγγίξει, από το κρεβάτι, μέχρι τον νεροχύτη, την τουαλέτα και τις πόρτες. Είχαμε και από το παρελθόν γνώσεις για τα μέτρα υγιεινής. Έχουμε αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερες ασθένειες από τον κορονοϊό”.

Η Ολλανδία νομιμοποίησε την πορνεία το 2000 και οι εργαζόμενοι στο σεξ πρέπει να εγγραφούν στο τοπικό εμπορικό επιμελητήριο και να πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Περίπου 7.000 εργάζονται τώρα στο Άμστερνταμ ως εργάτες του σεξ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα