“Χρυσό” πρόβατο δημοπρατήθηκε για 412.000 ευρώ

“Χρυσό” πρόβατο δημοπρατήθηκε για 412.000 ευρώ
Το "χρυσό" πρόβατο. Youtube PrintScreen

Τρεις κτηνοτρόφοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αγοράσουν ένα πρόβατο σε τιμή-ρεκόρ, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία.

Παγκόσμιο ρεκόρ στη Σκωτία για ένα “χρυσό” – λόγω της τιμής του- πρόβατο, το οποίο πουλήθηκε για περίπου 412.000 ευρώ, μετά από δημοπρασία. Η τιμή κλιμακώθηκε γρήγορα από την αρχική προσφορά των 11.770 ευρώ και το ζώο αγοράστηκε από μια συνεργασία τριών αγροτών.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αγοράσουν το πρόβατο, η τιμή του οποίου ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 257.000 ευρώ, για ένα πρόβατο της ίδιας ράτσας Texel, που δημοπρατήθηκε το 2009.

Ο Jeff Aiken, διευθυντής κοπαδιών στο Procters Farm και ένας από τους αγοραστές δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: “Τα Texel για αρχή είναι η καλύτερη ράτσα προβάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν θέλετε το καλύτερο πρέπει και να αγοράσετε το καλύτερο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόβατο και ένα από τα καλύτερα πρόβατα Texel που έχω δει ποτέ. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει καλή δουλειά και στα τρία κοπάδια”.

“Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να ξοδέψω τόσα χρήματα. Είναι το καλύτερο πρόβατο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Τα έχει όλα!”, πρόσθεσε ο αγοραστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρόβατα Texel προέρχονται από το νησί Texel, στα βορειοδυτικά της Ολλανδίας, περιοχή που κυριαρχεί σήμερα στη βρετανική βιομηχανία προβάτων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα