Δανία: Μιμείται τη Μ. Βρετανία και στέλνει τους αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα

Δανία: Μιμείται τη Μ. Βρετανία και στέλνει τους αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα
Πρόσφυγες από την Ουκρανία καταφεύγουν στην Πολωνία AP

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, η Δανία βρίσκεται σε επαφές με τη Ρουάντα για τη μεταφορά εκεί των αιτούντων άσυλο.

Η Δανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρουάντα για τη δημιουργία νέου μηχανισμού για τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας που ανακοίνωσε μια τέτοια κίνηση μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Δανία, που την τελευταία δεκαετία έχει γίνει γνωστή για την ολοένα και πιο σκληρή μεταναστευτική της πολιτική, ψήφισε τον περασμένο χρόνο νόμο που επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν σε δανέζικο έδαφος να μετακινούνται σε κέντρα ασύλου σε χώρα-εταίρο.

Ωστόσο η σκανδιναβική χώρα, που προκάλεσε την οργή των υποστηρικτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κίνηση αυτή, δεν είχε βρει ακόμα τότε χώρα-εταίρο.

«Ο διάλογός μας με την κυβέρνηση της Ρουάντας περιλαμβάνει έναν μηχανισμό για τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Μετανάστευσης Ματίας Τεσφάγιε.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει τη μετεγκατάσταση χιλιάδων αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που έχει στόχο την εξάρθρωση των δικτύων εμπορίας ανθρώπων και την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

Η Δανία δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρουάντα, σύμφωνα με τον υπουργό, αλλά οι εισηγητές των κομμάτων του Κοινοβουλίου για θέματα μετανάστευσης κλήθηκαν σε συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη του Κοινοβουλίου για μια πιθανή συμφωνία με τη Ρουάντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα