Δεν αντέχετε άλλες ακαθαρσίες στα πεζοδρόμια; Το Ισραήλ δίνει τη λύση

Δεν αντέχετε άλλες ακαθαρσίες στα πεζοδρόμια; Το Ισραήλ δίνει τη λύση
Σκύλος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) unsplash

Στο Τελ Αβίβ ένας στους 11 κατοίκους έχουν σκύλο. Αυτό έχει ως συνέπεια 500 κιλά περιττωμάτων το μήνα, παρατημένα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Η λύση που βρήκαν οι αρχές, αφορά έλεγχο DNA.

Έχετε κουραστεί να βλέπετε ακαθαρσίες ζώων στους δρόμους και τα πεζοδρόμια; Λογικά θα σας ενοχλεί και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τόσα αδέσποτα ζώα, καθώς οι νόμοι επιτρέπουν (ή αν προτιμάτε δεν αποτρέπουν) στους ασυνείδητους να υιοθετούν και μετά να εγκαταλείπουν ζωές -καταδικάζοντας τες ουσιαστικά στην ταλαιπωρία και το θάνατο.

Στο θέμα μας, ακόμα και οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τις ευθύνες που έχει η υιοθέτηση ενός ζώου δεν μπαίνουν πάντα στη διαδικασία να μαζέψουν ό,τι αφήνει πίσω ο σύντροφος τους, στη βόλτα. Υποθέτουμε πως δεν ακολουθούν την ίδια λογική (δεν καθαρίζουν ό,τι αφήνουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους) στα σπίτια τους. Βάσει του νόμου που υπάρχει από το 2018, κάθε ακαθαρσία που δεν μαζεύουμε στοιχίζει από 30 ευρώ, καθώς σε αυτό το ποσό ορίστηκε το πρόστιμο. Πάντα βοηθά ελεγκτικός μηχανισμός, που δεν υπάρχει στην ημεδαπή.

Στην αλλοδαπή και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ όπου οι άνθρωποι που υιοθετούν ζώα είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο ‘δήμο’ τους και να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες, αλλιώς υπάρχουν κυρώσεις, γίνεται εδώ και χρόνια τεστ DNA των περιττωμάτων. Από αυτό προκύπτει η ράτσα του ζώου και ακολούθως γίνεται η ταυτοποίηση (βάσει του χάρτη με την καταχώρηση των ζώων που έχει κάθε σπίτι) και ο ιδιοκτήτης λαμβάνει στο σπίτι του το πρόστιμο των 500 δολαρίων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει αυτό το σύστημα, μήπως και μειωθεί η ποσότητα περιττωμάτων που συγκεντρώνονται κάθε μήνα. Μόνο στο Τελ Αβίβ φτάνουν τα 500 κιλά -σε 30 μέρες-, καθώς ένας στους 11 κατοίκους έχει σκύλο. Η δήλωση ιδιοκτησίας των ζώων είναι υποχρεωτική σε κάθε περιοχή και αυτής της χώρας, οπότε η δουλειά του εντοπισμού του παραβάτη -μέσω DNA τεστ των ακαθαρσιών- πιο εύκολη.

Μια πιο εύκολη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αυτή που ακολουθούν στο Κνάτσφορντ του Μάντσεστερ: χρησιμοποιούν μια εφαρμογή (PooperSnooper) όπου ‘δίνουν’ τους παραβάτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα