Δεν μπορείς να μαντέψεις την ηλικία του Chuando Tan

Διαβάζεται σε 4'
Δεν μπορείς να μαντέψεις την ηλικία του Chuando Tan
O Chuando Tan έχει επιτύχει ό,τι ονειρεύονται πολλοί, διαχρονικά. YouTube

Ο Chuando Tan είναι μοντέλο και φωτογράφος από τη Σιγκαπούρη. Ο λόγος ωστόσο, που έχει 1.400.000 followers μόνο στο Instagram είναι η ηλικία του.

Στις 3 Μαρτίου ο Chuando Tan είχε γενέθλια. Δεν θα αποκαλύψουμε από τώρα (φευ) τα πόσα έτη «έκλεισε». Θα ζητήσουμε ωστόσο, να δείτε το τελευταίο post του στο Instagram και αν νομίζετε πως έχει επιστρατεύει όλα τα φίλτρα που υπάρχουν διαθέσιμα στην ανθρωπότητα, θυσιάστε λίγα δευτερόλεπτα να κάνετε ένα scroll down στη σελίδα του.

Ο άνδρας από τη Σιγκαπούρη είναι μοντέλο. Ασχολείται και με τη μουσική, χωρίς όμως τεράστια επιτυχία. Για αυτό και τελευταία έχει επενδύσει στο πραγματικό του -όπως λέει- πάθος που είναι η φωτογραφία. Βέβαια, είναι πολύ γνωστός για ένα θέμα που μάλλον αφορά τα γονίδια του: το πόσο δεν ‘κολλάει’ η εμφάνιση του με την ηλικία του.

Ο «σύγχρονος Ντόριαν Γκρέι», το «πρόσωπο της αιώνιας νεότητας» -χαρακτηρισμοί που του ‘χουν αποδοθεί από διεθνή μέσα- είναι 58 ετών. Όπως έχει πει πολλάκις σε συνεντεύξεις του, δεν έχει κάνει ποτέ επέμβαση αισθητικής φύσεως.

Αυτό που κάνει όλη του τη ζωή είναι να προσέχει τη διατροφή του και να γυμνάζεται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, για 90 λεπτά την κάθε φορά. Οι μέθοδοι είναι διαφορετικές (μια μέρα κάνει ενδυνάμωση, άλλη αερόβιο κ.ο.κ.).

Αποδίδει την εμφάνιση του κατά 70% στη διατροφή και κατά 30% στη γυμναστική. Προφανώς ένα -μεγάλο- ρόλο έχουν παίξει και τα γονίδια, αλλά και το γεγονός ότι «έχω ευαίσθητο δέρμα και για αυτό κάθε ημέρα καθαρίζω με ειδικό προϊόν το πρόσωπο μου και μετά φορώ ενυδατική κρέμα». Κοιμάται έως τις 23.00 και ως εκ τούτου «σταματώ να τρώω 5 με 6 ώρες νωρίτερα, ώστε να μπορώ να κοιμηθώ καλά και να ξυπνήσω νωρίς το πρωί ξεκούραστος».

Αρχίζει την ημέρα του με έξι ασπράδια αυγών, το δεκατιανό του είναι κοτόπουλο με ρύζι ή ψητά λαχανικά και το μεσημέρι καταναλώνει ψαρόσουπα. «Πάντα αφήνω χώρο για ένα γλυκό». Προτιμά τα παγωτά. Το βραδινό του είναι συνήθως μια σαλάτα.

Τα σνακ του είναι shake πρωτεΐνης ή βρώμη με αβγά, μέλι και αβοκάντο.

Εδώ και πολλά χρόνια δεν πίνει καφέ και τσάι. Αν έχει να δώσει μια συμβουλή, είναι να πίνουμε πολύ νερό.

Ο ‘εφιάλτης’ του Μπράιαν Τζόνσον, ενός ανθρώπου που έχει γίνει πειραματόζωο στην αναζήτηση του πώς μπορεί κάποιος να νικήσει το χρόνο (ξοδεύοντας 2.000.000 δολάρια το χρόνο) είχε δώσει πέρυσι συνέντευξη που σήμερα έχει 3.5 εκατομμύρια views.

Είχε πει πως δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που ξύπνησε το πρωί και είχε στα social media του εκατοντάδες μηνύματα αγνώστων από όλον τον κόσμο. «Όλοι με ρωτούσαν τα ίδια πράγματα. Αισθάνθηκα πως κάποιος με πρόδωσε. Σαν εγκληματίας που είχε ‘πιαστεί’. Φοβήθηκα πολύ. Έμεινα για δυο εβδομάδες κλεισμένος στο σπίτι μου. Εν αντιθέσει με το τι πιστεύει ο κόσμος, είμαι εσωστρεφής και πολύ ντροπαλός».

Ναι, αλλά ποιο είναι το μυστικό του; Τι κάνει; «Αυτές οι ερωτήσεις μου δημιούργησαν πραγματικό άγχος. Ίσως όλοι θέλουν ένα σύντομο δρόμο για να διατηρήσουν τη νεότητα τους, αλλά δεν υπάρχει. Μέσα μου ξέρω ακριβώς πόσο είμαι. Ότι δεν είμαι νέος. Νιώθω ότι μεγαλώνω. Θα έλεγα λοιπόν, πως αυτό που είμαι είναι η υγιής έκδοση των ανθρώπων στην ηλικία μου».

Πώς; Ο ίδιος λέει πως πέραν των υγιεινών συνηθειών που ακολουθεί, παίζει μεγάλο ρόλο και η θετική του νοοτροπία. «Αυτό που σκεφτόμαστε και το πώς νιώθουμε αντανακλάται στο πρόσωπο μας. Θα έχετε πει και θα έχετε ακούσει το «δείχνεις πολύ όμορφος/όμορφη σήμερα. Δείχνεις χαρούμενος/χαρούμενη» Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Με το πέρασμα των χρόνων ό,τι νιώθεις γίνεται εσύ».

Θα ήταν ψεύτης αν έλεγε πως δεν σκέφτηκε ποτέ πώς θα μπορούσε να αποφύγει το γήρας. «Είναι όμως, κάτι που δεν γίνεται. Έχω αποφασίσει ότι μετά τα 60 θα ζω πιο χαλαρά. Δεν θα δουλεύω συνέχεια. Εξακολουθώ βέβαια, να κάνω πράγματα που αγαπώ, αλλά μετά τα 60 θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο και ενδεχομένως να συνεχίσω να εμπνέω κόσμο με τη ρουτίνα μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα