Διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά της απόφασης αθώωσης 5 ανδρών για το βιασμό 14χρονης

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση AP

Η αδιανόητη απόφαση ισπανικού δικαστηρίου την περασμένη Πέμπτη έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους της Μαδρίτης τη Δευτέρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης ισπανικού δικαστηρίου που απάλλαξε πέντε άνδρες από την κατηγορία βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού, ενώ τους καταδίκασε για τη μικρότερη κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης επέβαλε την περασμένη Πέμπτη στους πέντε κατηγορούμενους ποινές κάθειρξης 10-12 ετών, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση του 2016 δεν ήταν βιασμός καθώς το θύμα, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και είχε χάσει τις αισθήσεις του, δεν μπορούσε «ούτε να συμφωνήσει ούτε να αντιταχθεί στη σεξουαλική συνεύρεση».

ADVERTISING

«Δεν είναι κακοποίηση, είναι βιασμός» και «φθάνει με την πατριαρχική δικαιοσύνη» φώναζε το πλήθος των διαδηλωτών, οι περισσότερες γυναίκες, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Μαδρίτη.

Πολλές φόραγαν μωβ μαντίλια, ένα χρώμα που συνδέεται με τα φεμινιστικά κινήματα, ενώ άλλοι κρατούσαν μωβ ομπρέλες ή φορούσαν μωβ γάντια. «Σε κανέναν δεν αξίζει κάτι σαν κι αυτό» είπε η 44χρονη σχεδιάστρια Πιλάρ Βιλανουέβα. «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα, όπως είχε υποσχεθεί».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αδιανόητη δικαστική απόφαση στην Ισπανία: Αθώωσαν βιαστές 14χρονης γιατί ήταν αναίσθητη κατά τον βιασμό

SHARE:

24Media Network