Διάγγελμα Τζόνσον: Εθνική ανανέωση το Brexit – Εορταστικός παλμός στο Λονδίνο

Διάγγελμα Τζόνσον: Εθνική ανανέωση το Brexit – Εορταστικός παλμός στο Λονδίνο
Ο Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο AP

Μία ώρα πριν η Βρετανία αποχωρήσει και επίσημα από την ΕΕ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "πραγματική εθνική ανανέωση και αλλαγή".

Διάγγελμα στον βρετανικό λαό, ακριβώς μία ώρα πριν ισχύσει και επισήμως το Brexit, απηύθυνε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, εν μέσω γιορτών και ξέφρενων πανηγυρισμών για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε το Brexit ως “αναβίωση της δύναμης της ανεξάρτητης σκέψης και δράσης” του Ηνωμένου Βασιλείου. Έκανε λόγο για “πραγματική εθνική ανανέωση και αλλαγή”.

Πιο συγκεκριμένα, επέμεινε ότι η έξοδος είναι μια στιγμή “εθνικής ανανέωσης” μετά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να γίνει “μια μεγάλη ευρωπαϊκή εξουσία, πραγματικά παγκόσμια”.

“Στη διπλωματία μας, στον αγώνα μας κατά της κλιματικής αλλαγής, στην εκστρατεία μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την εκπαίδευση των γυναικών ή το ελεύθερο εμπόριο, θα ανακαλύψουμε ξανά τις δυνάμεις που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει εδώ και δεκαετίες. Η δύναμη της ανεξάρτητης σκέψης και πράξης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, το Λονδίνο κινούταν σε εορταστικούς ρυθμούς, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί σε κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας ενώ κτίρια που στεγάζουν υπουργεία είχαν φωταγωγηθεί με κόκκινο, μπλε και λευκό χρώμα.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας γιορτάζει το Brexit AP

 
Κόσμος στην Parliament square στο Λονδίνο γιορτάζει το Brexit AP

 
Υπέρμαχος του Brexit στο Λονδίνο AP

Κόσμος γιορτάζει στο Λονδίνο το Brexit AP

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας AP

Κόσμος στην Parliament square στο Λονδίνο AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα