“Έτσι νιώθει και ο Τζούλιαν Ασάνζ”: Διάσημη σχεδιάστρια μόδας κλείστηκε σε κλουβί

“Έτσι νιώθει και ο Τζούλιαν Ασάνζ”: Διάσημη σχεδιάστρια μόδας κλείστηκε σε κλουβί
H Vivienne Westwood κλείστηκε σε κλουβί ως ένδειξη συμπαράστασης στον Τζούλιαν Ασάνζ AP

Το κλουβί αντικατοπτρίζει τον χώρο που θα κατοικεί ο Τζούλιαν Ασάνζ στην περίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε η Vivienne Westwood.

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood για να δείξει τη συμπαράστασή της στον έγκλειστο στις φυλακές του Λονδίνου, Τζούλιαν Ασάνζ.

Η 79χρονη σχεδιάστρια μόδας κλείστηκε σε ένα κλουβί έξω από τη βρετανική φυλακή υψηλής ασφαλείας του Μπέλμαρς στο Λονδίνο και χρησιμοποιώντας μεγάφωνο ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του ιδρυτή των WikiLeaks, τονίζοντας πως πρόκειται για το “πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο”.

Φυσικά και η ενδυματολογική της επιλογή δεν ήταν τυχαία. Φόρεσε ένα κίτρινο παντελόνι και αντίστοιχο σακάκι, “για να μοιάζει με καναρίνι κλεισμένο σε κλουβί”, όπως η ίδια δήλωσε, “όπως δηλαδή είναι και ο Τζούλιαν Ασάνζ”.

H Vivienne Westwood κλείστηκε σε κλουβί ως ένδειξη συμπαράστασης στον Τζούλιαν Ασάνζ AP

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ είναι έγκλειστος στη βρετανική φυλακή υψηλής ασφαλείας του Μπέλμαρς στο Λονδίνο.

Ο 48χρονος Ασάνζ εξακολουθεί να αγωνίζεται ενάντια στην έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για συνωμοσία και παραβίαση του νόμου για κατασκοπία, που επισείουν αθροιστικά ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 175 ετών, επειδή το 2010 δημοσιοποίησε μέσω του αποκαλυπτικού ιστότοπου περίπου 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και 500.000 απόρρητα έγγραφα για τη δράση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.  

“Δεν είναι έγκλημα να λες την αλήθεια”, δήλωσε η σχεδιάστρια μόδας. “Αντιθέτως, είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, καθώς ο κόσμος είναι βουτηγμένος στη διαφθορά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα