Δίκη για τη δολοφονία Φλόιντ: Δεν είχε σφυγμό όταν έφτασαν οι διασώστες

Δίκη για τη δολοφονία Φλόιντ: Δεν είχε σφυγμό όταν έφτασαν οι διασώστες
Ο Ντέρεκ Σόβιν (δεξιά) και το δικηγόρος του Έρικ Νέλσον στο δικαστήριο. AP

Τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ περιέγραψαν στο δικαστήριο οι δύο διασώστες. Οι εκκλήσεις στον Σόβιν να τον αφήσει και οι προσπάθειες να επαναφέρουν στη ζωή τον 46χρονο. 

Δύο διασώστες κατέθεσαν στο δικαστήριο της Μινεάπολης ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δεν είχε σφυγμό και δεν φαινόταν να αναπνέει όταν έφτασαν στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη.

Ο διασώστης Seth Bravindar είπε ότι έπρεπε να ζητήσει από τον Σόβιν να αφήσει τον Φλόιντ ώστε να έχει πρόσβαση στον 46χρονο. Στην κατάθεσή του πρόσθεσε οτι η αρχική κλήση κρίθηκε μη απειλητική για τη ζωή, αν και αυτό άλλαξε σύντομα. Είπε στο δικαστήριο ότι αρχικά πίστευε ότι υπήρχε ένας καβγάς όταν αυτός και ο συνεργάτης του έφτασαν στο σημείο, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι Φλόιντ ήταν αδύναμος.

Ερωτηθείς για βίντεο που τον δείχνει να κάνει μια χειρονομία στον Σόβιν ο διασώστης είπε ότι ήθελε να «τον κάνει να μετακινηθεί» και αυτό ήταν «για να να μπορέσουμε να μετακινήσουμε τον ασθενή».

Ο συνάδελφός του, Derek Smith, δεν μπόρεσε να βρει σφυγμό στον Φλόιντ. «Με απλά λόγια, νόμιζα ότι ήταν νεκρός», είπε  στο δικαστήριο.

Οι διασώστες κατέθεσαν οτι προσπάθησαν να επαναφέρουν τον Φλόιντ μέσα στο ασθενοφόρο. Οπως είπε ο Bravindar, έπρεπε να σταματήσει το ασθενοφόρο καθ ‘οδόν προς το νοσοκομείο για να βοηθήσει τον συνάδελφό του, αφού ο καρδιακός έλεγχος έδειξε ότι ο Φλόιντ έχανε τη μάχη. Η καρδιά του είχε σταματήσει. Όλες οι περαιτέρω προσπάθειες επαναφοράς του Φλόιντ στη ζωή απέτυχαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα