Δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: Τα τελευταία τραγικά λεπτά

Δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: Τα τελευταία τραγικά λεπτά

Η προβολή του υλικού της σύλληψης του Τζορτζ Φλόιντ από την κάμερα του Ντέρεκ Σόβιν, φέρει στο φως εικόνες που προκαλούν τρόμο.

Κατά την τρίτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό της Μινεάπολις, Ντέρεκ Σόβιν, προβλήθηκε υλικό από video κάμερας ενσωματωμένης στη στολή του, ενώ κατέθεσε και ο αυτόπτης μάρτυρας Τσαρλς ΜακΜίλαν. Ο 61χρονος μάρτυρας είδε τη σύλληψη, είδε τον Φλόιντ να προσπαθεί να αντισταθεί και τον αστυνομικό να τον πατάει στο λαιμό με το γόνατο. Είπε σε ήρεμο ύφος “δεν μπορείς να νικήσεις” στον Φλόιντ, προσπαθώντας να τον κατευνάσει και ύστερα φώναξε “βγάλε το γόνατο σου από το λαιμό του” στον Σόβιν.

Όταν ο Φλόιντ έχασε τις αισθήσεις του, ο Σόβιν τον κλείδωσε στο περιπολικό και ο ΜακΜίλαν του φώναξε ξανά “αυτό που έκανες ήταν πάρα πολύ κακό!” Ο αστυνομικός περιφρόνησε την παρουσία του και εξαφανίστηκε. Λίγο αργότερα, ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν νεκρός. Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων του τραγικού συμβάντος. Ο ΜακΜίλαν ολοκλήρωσε την κατάθεση του ξεσπώντας σε δάκρυα: “Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να κάνω για ‘κείνον. Ένιωσα αβοήθητος όπως κι εκείνος. Μεγάλωσα κι εγώ χωρίς την μάνα μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα