Δικηγόρος αστυνομικού: Ο Τζορτζ Φλόιντ έκανε σκληρά ναρκωτικά

Δικηγόρος αστυνομικού: Ο Τζορτζ Φλόιντ έκανε σκληρά ναρκωτικά
Court TV via AP, Pool

Οπιοειδή χάπια βρέθηκαν στο αστυνομικό όχημα του Ντέρεκ Σόβιν, τα οποία περιείχαν DNA του Φλόιντ, σύμφωνα με την αγόρευση του δικηγόρου του αστυνομικού. Προκαλούν ερωτηματικά οι ετεροχρονισμένες έρευνες στο αυτοκίνητο.

Η δίκη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που προήλθε από άσκηση βίας ύστερα από τη σύλληψή του από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, συνεχίζεται. Ο Ντέρεκ Νέλσον, δικηγόρος του αστυνομικού, αφού προσπάθησε να αποδείξει πως στο μεγαλύτερο τμήμα της σύλληψης ο Σόβιν πίεζε τον Φλόιντ στην πλάτη και όχι στο λαιμό, χθες έφερε στο φως μια νέα αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, στο αυτοκίνητο της αστυνομίας που οδηγούσε ο Σόβιν, βρέθηκαν οπιοειδή χάπια (φαιντανύλη, μεθαμφεταμίνη) με το DNA του Φλόιντ επάνω. Επιπλέον, βρέθηκε και ένας σωλήνας με ίχνη τετρακαναβιδιόλης αλλά και η θεραπευτική ουσία βουπρενοφίνη, που χρησιμεύει ως υποκατάστατο των οπιοειδών.

Ο Νέλσον προσπάθησε να περιγράψει τον Φλόιντ ως ναρκομανή που κατά τη διάρκεια της σύλληψής του βρισκόταν σε κατάσταση παραληρήματος. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί βέβαια μέχρι στιγμής, είναι το πως τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο αυτοκίνητο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί τρείς ολοκληρωμένες διαδικασίες έρευνας και περισυλλογής στοιχείων από το εσωτερικό του. Το αστυνομικό όχημα έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας για την ιατροδικαστική έρευνα από τις 27 Μαίου 2020, όταν και για πρώτη φορά σαρώθηκε ο εσωτερικός του χώρος για την περισυλλογή στοιχείων.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα, με την παρουσίαση νέων στοιχείων από την εισαγγελία. Ο Ντέρεκ Σόβιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και φόνο δεύτερου βαθμού. Αν αποδειχθεί η ενοχή του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινές κάθειρξης που θα ξεπερνούν τα 40 έτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα