Δηλώσεις Πελόζι: “Σε κλονισμό” ο Τραμπ από το ψήφισμα της Βουλής

Δηλώσεις Πελόζι: “Σε κλονισμό” ο Τραμπ από το ψήφισμα της Βουλής
Η Νάνσι Πελόζι και ο Γερουσιαστής Τσακ Σούμερ AP

Ο Τραμπ "ήταν σε κλονισμό" από το ψήφισμα της Βουλής που καταδικάζει την απόφασή του για τη Συρία, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι λέγοντας "ήταν θλιβερό" - "Ήταν προσβλητικός" δήλωσε γερουσιαστής Τσακ Σούμερ.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα πως η συνάντηση των Δημοκρατικών ηγετών στον Λευκό Οίκο διεκόπη απότομα καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «βρισκόταν σε κλονισμό», έπειτα από την έγκριση ψηφίσματος από την Βουλή των Αντιπροσώπων το οποίο καταδικάζει την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – περισσότεροι από 2 προς 1 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν ενάντια σε αυτό που ο πρόεδρος έκανε – πιθανόν τον κλόνισε. Επειδή ήταν ταραγμένος από αυτό», τόνισε η Πελόζι σε δημοσιογράφους. «Είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, είναι θλιβερό».

“Ήταν προσβλητικός, ειδικά προς την κυρία Πελόζι”, δήλωσε ο Τσακ Σούμερ, αρχηγός της Δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία.

Υπενθιμίζεται πώς το ψήφισμα που ενέκρινε η Βουλή αντιτίθεται στην απόφαση του Τραμπ να απομακρύνει τα στρατεύματα και καλεί την κυβέρνησή του να παρουσιάσει ένα «σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους».

Καλεί επίσης τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει αμέσως την στρατιωτική επίθεση, επιδιώκει τη συνέχιση της αμερικανικής στήριξης των συροκουρδικών κοινοτήτων με ανθρωπιστική βοήθεια και καλεί τις ΗΠΑ να εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας θα γίνουν με αυτοσυγκράτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα