Επιβεβαίωση Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS στη Συρία – “Πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά”

Επιβεβαίωση Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS στη Συρία – “Πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά”
Aπό το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τον θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου από το πρωί της Κυριακής επιβεβαίωσε επίσημα λίγες ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Με διάγγελμά του, δήλωσε πως ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στη Συρία, τη νύχτα του Σαββάτου.

Με tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί με πολύ αινιγματικό τρόπο στο γεγονός, γράφοντας “Κάτι πολύ μεγάλο συνέβη μόλις”, με τις πληροφορίες για τον θάνατό του να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από όλα τα διεθνή πρακτορεία.

“Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ήταν ένας αρρωστημένος αχρείος και τώρα έφυγε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην επίσημη δήλωσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

“Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Τον βρήκαν σε ένα τούνελ, όπου κλαψούριζε, έκλαιγε και φώναζε. Πυροβολήθηκε από τους Αμερικανούς άνδρες. Έφτασε στο τέλος του τούνελ, ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο πυροδότησε και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία ανήλικα παιδιά του, που ήταν μαζί του στο τούνελ”, είπε ο Τραμπ.

Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του, το σώμα του, όπως είπε ο Τραμπ, διαμελίστηκε από την έκρηξη, ωστόσο τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν μετά, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για εκείνον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

“Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα ανήλικα παιδιά του”, σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τους απανταχού τρομοκράτες, ότι θα έχουν το τέλος που τους αξίζει.

“Ο Μπαγκντάντι και οι χαμένοι που δούλευαν γι’αυτόν και ήταν χαμένοι, δεν είχαν ιδέα σε τι εμπλέκονταν. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν φοβισμένα σκυλιά, σε κάποιες σκληροπυρηνικοί δολοφόνοι, που σκόνωσαν πολλούς ανθρώπους”, είπε, κάνοντας αναφορά σε κάποια από τα θύματά τους.

Το Reuters σχολίασε, πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του Τραμπ σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει έρευνα την οποία προωθούν οι Δημοκρατικοί για την παραπομπή του.

Το πρακτορείο σημειώνει πως ο φόνος του Μπαγκντάντι, που μπορεί τελικά να είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Τραμπ στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, θα βοηθήσει τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο να φανεί ισχυρός, καθώς δίνει μάχη κατά της έρευνας σε βάρος του που άρχισαν οι Δημοκρατικοί τον περασμένο μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα