Δολοφονία Μπριόνα Τέιλορ: Απολύθηκε αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση

Στιγμιότυπο από διαδήλωση Black Lives Matter
Στιγμιότυπο από διαδήλωση Black Lives Matter UNSPLASH

Πρόκειται για τις πρώτες κυρώσεις από τον θάνατο της Τέιλορ, το όνομα της οποίας φωνάζουν, μαζί με άλλα, εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους των ΗΠΑ.

Ο δήμος του Λούισβιλ, στις κεντρικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση ενός αστυνομικού που ενεπλάκη στον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας μαύρης Αμερικανίδας που έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά, μέσα στο διαμέρισμά της, τον Μάρτιο.

«Δυστυχώς, λόγω μιας νομικής διάταξης που θα ήθελα να δω να τροποποιείται, ο αρχηγός της αστυνομίας κι εγώ ο ίδιος δεν έχουμε δικαίωμα να αποκαλύψουμε τι ακριβώς μας οδήγησε» στο να ξεκινήσουμε τη διαδικασία απόλυσης του Μπρετ Χάνκισον, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Γκρεγκ Φίσερ, σε ένα δελτίο Τύπου.

Πρόκειται για τις πρώτες κυρώσεις από τον θάνατο της Τέιλορ, το όνομα της οποίας φωνάζουν, μαζί με άλλα, εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους των ΗΠΑ αξιώνοντας το τέλος της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών.

«Είναι μια αρχή, όμως δεν είναι αρκετό: δεν μπορούμε να σταματήσουμε όσο δεν ασκούνται διώξεις στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Μπριόνα», έγραψε σε tweet η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις.

Η Μπριόνα Τέιλορ, μια νοσοκόμα ηλικίας 26 ετών, βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύντροφό της όταν τρεις αστυνομικοί, χωρίς να προειδοποιήσουν, εισέβαλαν. Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναζητούσαν εσφαλμένα έναν ύποπτο που δεν διέμενε πλέον στο κτίριο και είχε ήδη συλληφθεί. Πυροβόλησαν τη γυναίκα τουλάχιστον 8 φορές, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Courier journal, ο αρχηγός της αστυνομίας καταλογίζει στον αστυνομικό Χάνκισον ότι πυροβόλησε «στα τυφλά» καμιά δεκαριά φορές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ
SHARE:

24Media Network