Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Εργαζόμενοι Facebook κατά Ζούκερμπεργκ για την ουδετερότητα

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Εργαζόμενοι Facebook κατά Ζούκερμπεργκ για την ουδετερότητα
O ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ AP

Εργαζόμενοι στο facebook δεν εργάστηκαν την Δευτέρα, εκφράζοντας έτσι την οργή τους για την στάση του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της εταιρίας

Σε απεργία προχώρησαν εργαζόμενοι στο facebook, εκφράζοντας έτσι την οργή τους για την στάση του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της εταιρίας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έχει αρνηθεί να κατεβάσει αναρτήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οι οποίες ωθούσαν σε βίαιες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως το τουίτερ είχε δώσεις σε ανάρτηση του Τραμπ στην οποία ανέφερε “όταν αρχίζει το πλιάτσικο αρχίζουν οι πυροβολισμοί”, μετά την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, την περί προώθησης της βίας σήμανση.

Το ζήτημα της ευθύνης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε ότι αφορά την διασπορά της παραπληροφόρησης ή της ώθησης σε βίαιες ενέργειες, επιστρέφει τακτικά στον δημόσιο διάλογο, με το Facebook να παραμένει εκωφαντικά σιωπηλό.

Όπως αναφέρει το CNN, την Δευτέρα, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως είχε μία “βαθύτατα αρνητική αντίδραση” στην “εμπρηστική και διχαστική ρητορική” του Τραμπ, αλλά αισθανόταν πως το facebook έχει μία δέσμευση απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης.

Πολλοί από τους εργαζόμενους της εταιρίας εργάζονται από το σπίτι και επέλεξαν να απουσιάσουν την Δευτέρα για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, ενώ κάποιοι εξέφρασαν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους, με έναν εξ αυτών να γράφει στο Twitter: “Εργάζομαι στο facebook και δεν είμαι καθόλου περήφανος για την εικόνα της εταιρείας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα