ΕΕ κατά Amazon για στρέβλωση του ανταγωνισμού

ΕΕ κατά Amazon για στρέβλωση του ανταγωνισμού
Amazon Shutterstock

"Καταλήξαμε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Amazon έχει καταχραστεί παράνομα τη δεσπόζουσα θέση της ως πάροχος υπηρεσιών αγοράς σε Γερμανία και Γαλλία", δήλωσε η Μ. Βεστάγκερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε σήμερα την Amazon για στρέβλωση του ανταγωνισμού στις διαδικτυακές λιανικές αγορές και άνοιξε δεύτερη έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

“Η Επιτροπή είναι αντίθετη στο ότι η Amazon βασίζεται συστηματικά σε στοιχεία ιδιωτικών επιχειρήσεων ανεξάρτητων πωλητών, οι οποίοι πωλούν μέσω της πλατφόρμας της, προς όφελος της δικής της λιανικής επιχείρησης, η οποία ανταγωνίζεται άμεσα με αυτούς τους τρίτους πωλητές”, ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

“Καταλήξαμε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Amazon έχει καταχραστεί παράνομα τη δεσπόζουσα θέση της ως πάροχος υπηρεσιών αγοράς σε Γερμανία και Γαλλία. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει ευαίσθητα δεδομένα μεγάλης κλίμακας για να ανταγωνιστεί μικρότερους εμπόρους λιανικής”, έγραψε στο Twitter η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Βεστάγκερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε, επίσης, δεύτερη έρευνα για πιθανή ευνοϊκή μεταχείριση των λιανικών προσφορών της Amazon καθώς και των προσφορών πωλητών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας και διάθεσής της. H αμερικανική εταιρεία διαφώνησε με την κατηγορία της ΕΕ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα