Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο “QAnon Shaman” προτίθεται να καταθέσει κατά του Τραμπ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο “QAnon Shaman” προτίθεται να καταθέσει κατά του Τραμπ
Υποστηρικτές του Τραμπ έρχονται αντιμέτωποι με άπραγους σχεδόν αστυνομικούς έξω από την αίθουσα της Γερουσίας μέσα στο Καπιτώλιο, 6 Ιανουαρίου 2021 στην Ουάσινγκτον. AP

Οπαδοί του Τραμπ στρέφονται τώρα εναντίον του, καθώς αισθάνονται προδομένοι μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Τι αναφέρει ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, οι φωτογραφίες του οποίου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, ο υποστηρικτής του Τραμπ που έλαβε μέρος στην εισβολή στο Καπιτώλιο φορώντας γούνα και έχοντας ζωγραφισμένο το πρόσωπό του, με τις φωτογραφίες του να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προτίθεται να καταθέσει εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο δικαστήριο, καθώς αισθάνεται προδόμενος.

Σύμφωνα με το Independent, ο Άλμπερτ Γουάτκινς, δικηγόρος του Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, γνωστού και ως “QAnon Shaman”, δήλωσε πως ο πελάτης του σκοπεύει να καταθέσει στην επερχόμενη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Γουάτκινς τόνισε ότι ο πελάτης του αισθάνεται συντετριμμένος και προδομένος από τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την άρνησή του να χορηγήσει χάρη στον ίδιο και σε άλλους που εμπλέκονται στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου. “Νιώθει προδομένος από τον πρόεδρο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Επίσης, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι δεν μίλησε με κανένα μέλος της Γερουσίας από τότε που ανακοίνωσε την προσφορά του Τσάνσλεϊ, αλλά είπε ότι θα ήταν σημαντικό για τους γερουσιαστές να ακούσουν τη φωνή κάποιου που φέρεται να υποκινήθηκε από τον πρώην πρόεδρο.

Έχει αναφερθεί ότι οι δηλώσεις ορισμένων υποστηρικτών του Τραμπ, οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν δικές τους κατηγορίες, είναι πιθανό να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην υπόθεση εναντίον του πρώην προέδρου, καθώς η δίκη επιδιώκει να αποδείξει την έκταση της ευθύνης του στην πρόκληση των θανατηφόρων ταραχών στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Τσάνσλεϊ και τουλάχιστον τέσσερα άλλα άτομα, που αντιμετωπίζουν ομοσπονδιακές κατηγορίες που σχετίζονται με τις ταραχές, ανέφεραν ότι έλαβαν εντολές από τον Τραμπ.

Ο “QAnon Shaman”, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να διωχθεί την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, δεν έχει ακόμη υποβάλει ένσταση για τις κατηγορίες αστικής αναταραχής, απόφραξης επίσημης διαδικασίας, άτακτης συμπεριφοράς σε κλειστό κτίριο, διαδήλωσης σε κτίριο του Καπιτωλίου και άλλες κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο ίδιος πήγε στο Καπιτώλιο, αγνόησε τις εντολές ενός αξιωματικού να φύγει, πήγε στην αίθουσα της Γερουσίας και έγραψε ένα απειλητικό σημείωμα στον τότε αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Χορηγός του Τραμπ χρηματοδότησε τη διαδήλωση που προηγήθηκε της επίθεσης στο Καπιτώλιο

Μια κληρονόμος της αλυσίδας Publix Super Markets προσέφερε το πόσο των περίπου 300.000 δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διαδήλωση που προηγήθηκε της φονικής εφόδου στο αμερικανικό Καπιτώλιο αυτόν τον μήνα από υποστηρικτές του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως η δωρεά από την Τζούλι Τζένκινς Φαντσέλι, μια επιφανή χορηγό της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2020, έγινε με τη βοήθεια του ακροδεξιού παρουσιαστή Άλεξ Τζόουνς. Με τα χρήματα αυτά κατέβαλε τη μερίδα του λέοντος από το συνολικό ποσό των 500.000 δολαρίων με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η πορεία στο πάρκο Ellipse, όπου ο Τραμπ σε μια ομιλία που εκφώνησε, προέτρεψε τους υποστηρικτές του να «πολεμήσουν».

Περισσότεροι από 135 άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Άλεξ Τζόουνς, που υποστηρίζει θεωρίες συνωμοσίας και είχε δεσμευτεί και ο ίδιος να προσφέρει το ποσό των 50.000 δολαρίων για την πορεία, με αντάλλαγμα να έχει χρόνο ομιλίας κι ο ίδιος, είχε φιλοξενήσει ηγετικά στελέχη των Proud Boys και Oath Keepers, δύο εξτρεμιστικών οργανώσεων που πρωτοστάτησαν στις ταραχές, στα δημοφιλή ραδιοφωνικά και διαδικτυακά σόου του.

Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά, ενώ η επικοινωνία με τη Φαντσέλι δεν είναι προς το παρόν δυνατή, προκειμένου να απαντήσει στο δημοσίευμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα