Έκκληση Ευρώπης για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη

Βομβαρδισμοί στη Λιβύη (φωτογραφία αρχείου)
Βομβαρδισμοί στη Λιβύη (φωτογραφία αρχείου) ASSOCIATED PRESS

Καλούμε όλους τους παράγοντες να επαναλάβουν τις συνομιλίες για μια αυθεντική εκεχειρία" αναφέρει κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ζοσέπ Μπορέλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ απηύθυναν το Σάββατο κοινή έκκληση για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη, λέγοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

"Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο) Γκουτέρες και της Ειδικής Αντιπροσώπου του για τη Λιβύη Στέφανι Τούρκο Ουίλιαμς στην έκκλησή τους για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη", αναφέρεται στη δήλωση.

"Καλούμε όλους τους παράγοντες στη Λιβύη να εμπνευσθούν από το πνεύμα του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και να επαναλάβουν τις συνομιλίες για μια αυθεντική εκεχειρία", προστίθεται στη δήλωση, η οποία υπογράφεται από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοσέπ Μπορέλ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο και της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE: